• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard moet match zonder publiek spelen na incidenten tegen Charleroi

  Na een bommetje uit het Standard-vak werd de match stilgelegd.

  Standard zal het één thuismatch zonder de steun van zijn vurige fans moeten doen. Dat is het gevolg van de incidenten tijdens Charleroi-Standard. Als de supporters van Standard het het komende jaar opnieuw te bont maken, wacht de club eenzelfde sanctie.

  Tijdens Charleroi-Standard (25 oktober) gingen de supporters van Standard verschillende keren hun boekje te buiten. De match ging al wat later van start door de vele rook die het Bengaalse vuur had veroorzaakt.

  Daarnaast moest scheidsrechter Luc Wouters de wedstrijd ook even stilleggen nadat Charleroi-doelman Penneteau voor de tweede keer een bommetje vanuit het Standard-vak naast hem hoorde ontploffen.

  Ook na de match, die Standard met 2-3 won, bleven de gemoederen verhit. Zo werd Jelle Van Damme tijdens een interview bekogeld door supporters van Charleroi.

  Het Bondsparket riep beide eersteklassers voor het wangedrag van de supporters op voor de Geschillencommissie en vorderde één wedstrijd achter gesloten deuren voor Standard, bovenop een boete van 5.000 euro.

  Die vordering van het Bondsparket volgt uit een voorwaardelijke sanctie van een jaar geleden, nadat supporters Anderlecht hadden onthaald met een tifo met de beeltenis van een onthoofde Steven Defour.

  De Geschillencommissie volgde de vordering van het Bondsparket en voegde er een voorwaardelijke straf aan toe. Als Standard-supporters het in het komende jaar (tot 1 maart 2017) opnieuw te bont maken, volgt nog een wedstrijd achter gesloten deuren.

  Welke match? Match uit de play-offs, voetbalbond beslist

  Bij Standard willen ze niet officieel reageren op de straf. De club wil eerst het vonnis grondig bestuderen. Mogelijk kan Standard nog naar de Evocatiecommissie stappen, maar dan kan het enkel zijn gelijk halen als de procedures geschonden zijn.

  De datum van de match zonder publiek zal nog door de voetbalbond bepaald moeten worden. De match van komend weekend, thuis tegen Genk, is te kort dag. Dat betekent dat Standard een match uit de play-offs achter gesloten deuren zal moeten spelen.

  Verslag van een bewogen Charleroi-Standard

  Jelle Van Damme bekogeld na de match