• home
 • video
 • pas verschenen

  Martens denkt aan stoppen: "Geen zin om meeloper te zijn"

  Martens kwam vorig jaar in actie bij Cercle Brugge.

  Maarten Martens overweegt om te stoppen met profvoetbal. De 31-jarige middenvelder zit sinds augustus vorig jaar zonder club. "Het woord "definitief" uitspreken is moeilijk, maar ik heb geen zin om een meeloper te zijn", zegt Martens in een interview met zijn ex-club AZ Alkmaar.

  De carrière van Maarten Martens kwam in een stroomversnelling toen hij in 2006 tekende bij AZ Alkmaar. Hij speelde er samen met onder anderen Moussa Dembélé onder Louis van Gaal. De middenvelder bleef er uiteindelijk tot 2014 en werd ook kapitein. Ook bij de beloften van de Rode Duivels was Martens een vaste waarde in de ploeg die hoge ogen gooide op de Spelen in Peking.

  Na een onsuccesvol avontuur in Griekenland probeerde Martens zijn carrière nieuw leven in te blazen bij Cercle Brugge, tevergeefs. Sinds augustus 2015 zit hij zonder club. "Het is misschien beter om afstand te nemen van voetbal op het hoogste niveau", vertelt hij. "Ik kan niet meer het niveau halen dat ik van mezelf verlang. Als ik iets doe, wil ik dat voor de volle 100 procent doen."

  "Mijn hoofd zegt dat het beter is voor mijn lichaam om niet meer dagelijks die belasting te moeten ondergaan. Volgens de specialisten kan ik nog wel doorgaan, maar dan kan dat mijn blessure nog erger maken. Ik moet alles eens op een rijtje zetten want ik zou graag na mijn carrière ook nog een beetje actief zijn."

  "Definitief? Dat woord uitspreken is misschien wel het moeilijkste. Maar toch merk ik dat ik het spelen eigenlijk niet heel erg mis op dit moment. Je zou kunnen denken dat het te pijnlijk is om alles nog te volgen nu ik er zelf niet meer tussen loop, maar dat is helemaal niet zo."

  "Het laatste wat ik wil is mijn passie met pijn beoefenen. Dan kan ik niet op mijn best zijn. Ik heb geen zin om de laatste periode van mijn carrière maar wat aan te modderen. Ik wil geen meeloper zijn."

  Bekijk het interview met Maarten Martens: