• home
 • video
 • pas verschenen

  Genk gaat niet in beroep tegen speeldag schorsing voor Bailey

  Het opstootje na de slag van Bailey.

  Leon Bailey is voor een wedstrijd geschorst voor een slaande beweging naar Lokeren-verdediger Galitsios. Racing Genk legt zich erbij neer en gaat niet in beroep, maar vindt de schorsing voor de 18-jarige Jamaicaan een goede les.

  In Lokeren-Genk kookten de potjes even over toen Bailey Galitsios in het gezicht raakte toen hij zich van de Griek wilde ontdoen. De jonge Jamaicaan kreeg slechts geel, maar zag de bui al hangen. Na de wedstrijd tweette hij al dat hij eruit zou leren.

  Het bondsparket legde de vleugelspeler een schorsing van drie speeldagen op, waarvan twee effectief. De Geschillencommissie heeft het aantal effectieve schorsingsdagen nu herleid naar één. Bailey mist zo de kraker tegen Standard op de voorlaatste speeldag en moet bovenop zijn schorsing ook nog een boete betalen van 1.200 euro.

  De Geschillencommissie hield rekening met de jonge leeftijd van de Genkenaar en het feit dat Bailey nog geen precedenten had. Genk gaat niet in beroep, ook al pleitte het op de zitting nog voor een vrijspraak. "Dit maakt deel uit van zijn leerproces", klonk het bij de de vijfde in de stand.

  De slag van Bailey