• home
 • video
 • pas verschenen

  Galatasaray mag een jaar geen Europees voetbal spelen

  Jason Denayer speelt sinds dit seizoen voor Galatasaray.

  Galatasaray mag een jaar niet deelnemen aan Europese competities. De Europese voetbalbond UEFA heeft de Turkse voetbalclub gestraft, omdat ze de regels van de financial fair play heeft overtreden. In januari had Galatasaray al een waarschuwing gekregen.

  Galatasaray zal volgend jaar niet mogen deelnemen aan de Champions League of de Europa League. Momenteel maakt de club uit Istanbul ook geen aanspraak op Europees voetbal. Galatasaray staat op de vijfde plaats in de Turkse competitie. Enkel de top 4 speelt Europees.

  Dit seizoen was Galatasaray al uitgespeeld in Europa. Na een derde plaats in groep C van de Champions League strandde de Turkse landskampioen in de 1/16e finales van de Europa League. De Italiaanse club Lazio schakelde het team uit.

  Denayer, Sneijder en Podolski

  Galatasaray is de club van Rode Duivel Jason Denayer. De 20-jarige verdediger speelt sinds dit seizoen op uitleenbasis voor de Turkse landskampioen. Ook ronkende namen als Wesley Sneijder, Lukas Podolski en Ryan Donk maken deel uit van de spelerskern van Galatasaray.