• home
 • video
 • pas verschenen

  FOTO'S: Renners baden in het zweet in Ronde van Langkawi

  De brandweer in Maleisië zorgt voor verkoeling.

  Terwijl bij ons de ene helft van het peloton over de kasseien dokkert, zweet de andere helft als een paard in Maleisië. De voorbije week reden de renners bij temperaturen van meer dan 30 graden Celsius in de Ronde van Langkawi. De Italiaan Andrea Guardini kroonde zich andermaal tot sprintkoning. Onze fotograaf zat op de eerste rij in Maleisië.

  Andrea "Mister Langkawi" Guardini

  Andrea Guardini (Astana) won de voorbije dagen de eerste, de vijfde, de zevende en de achtste etappe. In totaal mocht de Italiaan al 22 keer het zegegebaar maken in de Maleisische rittenkoers, een absoluut record.

  Janse van Rensburg eindwinnaar

  Reinardt Janse van Rensburg (Dimension Data) schreef de Ronde van Langkawi op zijn naam. De Zuid-Afrikaan eindigde de rittenwedstrijd met 18 seconden voorsprong op de Colombiaan Daniel Alexander Jaramillo. Laurens De Vreese, de enige Belgische deelnemer, finishte als 28e, op ruim twee minuten van Janse van Rensburg.

  Exotisch koersen

  Het peloton koerst niet elke week in Azië. Het levert kleurrijke en exotische beelden op van onze fotograaf ter plaatse.

  Verkoeling bij de spuitgasten

  In Langkawi stijgt het kwik vlot boven de 30 graden Celsius. De plaatselijke brandweer zorgt voor verkoeling, die gretig wordt opgezocht door de renners.