• home
 • video
 • pas verschenen

  Engelse topclubs ontkennen plannen over Europese topcompetitie

  Onder meer Chelsea en City ontkennen het verhaal.

  De Engelse topclubs Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal en Liverpool ontkennen de geruchten over de oprichting van een nieuwe Europese topcompetitie. The Sun pakte vandaag uit met een verhaal over "geheime gesprekken" tussen de topclubs.

  The Sun publiceerde vandaag foto's van "geheime gesprekken" tussen vertegenwoordigers van de belangrijkste Engelse clubs: Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal en Liverpool.

  Volgens de Engelse krant waren ook de organisatoren aanwezig van de International Champions Cup, een oefentoernooi in Noord-Amerika bij de start van het seizoen.

  The Sun meent dan ook dat de Engelse topclubs plannen hebben om een Europese competitie op te richten, waaraan de belangrijkste ploegen uit de grootste Europese competities zouden deelnemen.

  Maar Arsenal, dat naar eigen zeggen ook in naam van de andere Engelse clubs spreekt, heeft dat verhaal met klem ontkend. "We zijn absoluut tegen elke vorm van afscheiding", klinkt het.

  "Geen enkele van de genoemde clubs wil de Premier League en het Europese voetballandschap veranderen. Er zijn dan ook geen gesprekken geweest over een alternatief voor de Premier League of de creatie van een Europese Superliga."

  Ook Rummenigge had al gelijkaardig voorstel gelanceerd

  Enkele weken geleden had Karl-Heinz Rummenigge, de sterke man van Bayern München, al geopperd om een Europese competitie op te richten van zo'n 20 clubs uit Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje.