• home
 • video
 • pas verschenen

  Vreven: "Voor mij was deze competitie té spannend"

  Dankzij een stuntzege op Charleroi is Waasland-Beveren nagenoeg gered. "Voor het seizoen waren we nochtans een vogel voor de kat", klopt coach Stijn Vreven zich op de borst.

  Drie weken geleden verloor Waasland-Beveren met 6-1 op het veld van Racing Genk. Weinigen gaven toen nog een cent voor de kansen van de Waaslanders. "Maar misschien hadden we die pandoering nodig om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen", zegt Stijn Vreven aan Sporza.

  "Die 6-1 was een mentale knak. Als je daarna nog tegen twee ploegen uit Play-off I (Anderlecht en Charleroi) moet, dan verwacht je dat je het moeilijk krijgt. Net dan rechten we onze rug. Dat is knap, zeker voor de jongste groep uit eerste klasse."

  Vreven zou na de nederlaag op Genk getwijfeld hebben of hij nog wel moest doorgaan bij Waasland-Beveren. "Ik ben niet iemand die naar zijn spelers of de scheidsrechter wijst, maar wel iemand die zichzelf verantwoordelijk stelt. Ik kan dat niet relativeren, trek me dat heel erg aan."

  "De voorzitter en de technische directeur konden dat wel relativeren en hebben op me ingepraat. Een dag ernaar stond mijn vizier toch weer op scherp."

  "Ongezien dat er misschien een ploeg degradeert met 30 punten"

  Mathematisch is Waasland-Beveren nog niet helemaal zeker, maar ook Vreven houdt nu geen rekening meer met een degradatie. "Vooral omdat er nog te veel ploegen staan tussen ons en de laatste. Die zullen niet allemaal 6 op 6 halen."

  "Wie had voor het seizoen gedacht dat we twee speeldagen voor het einde al gered zouden zijn en dat we komend weekend tegen KV Mechelen voor de tiende plaats kunnen spelen. Iedereen dacht dat we een vogel voor de kat waren."

  "Het is een slopende, zenuwachtige competitie geweest want geen enkele ploeg wil eruit donderen. Voor mij was het een beetje té spannend. Het is makkelijker in eerste klasse te blijven dan te promoveren uit tweede klasse."

  "Wie er ook uitgaat, het zal voor mij sowieso een verrassing zijn. Er heeft niet één ploeg ontgoocheld. Het is ongezien dat er misschien een ploeg zal degraderen met 30 punten. Normaal gezien is er altijd wel een club die door de mand valt."

  "Ik vraag veel van mijn spelers, maar geef af en toe ook iets terug"

  Na de zege op Charleroi heeft Stijn Vreven zijn spelers even rust gegund. "Dat was tegen mijn natuur in", lacht de coach. "Ik vraag heel veel van mijn spelers, maar ik geef op het juiste moment zeker ook iets terug. Ze hebben gisteravond goed gefeest en mogen daar nu twee dagen van recupereren. Vanaf woensdag bereiden we ons weer voor op KV Mechelen."