• home
 • video
 • pas verschenen

  Riou: "Heb nooit op Belgische matchen gewed en al zeker niet van OHL"

  Rudy Riou: "Ik wil mijn naam zuiveren."

  OHL-doelman Rudy Riou zou een van de spelers zijn die op matchen van zijn eigen club gewed zou hebben. In het RTBF-programma La Tribune weerlegt hij de aantijgingen. "Ik lees dat ik zou gokken, dat ik zou bekend hebben, dat ik met de politie gepraat zou hebben... Ik ben in een mediastorm beland. En ik moest het ondergaan."

  Romain Reynaud en Rudy Riou waren de spilfiguren van het "gokschandaal" dat OH Leuven de voorbije dagen in de greep hield. Beide spelers zouden regelmatig gokken, zelfs op matchen van hun eigen ploeg.

  Reynaud verweerde zich zaterdag al na de (gewonnen) match tegen KV Oostende. De verdediger zei toen wel gegokt te hebben op matchen in België, zelfs van de belofteploeg van OHL, maar "niet op duels waarin hij zelf speelde".

  Een groot verschil met het verhaal van Riou in La Tribune. "Ik heb nooit op matchen in België gewed en al zeker niet op matchen van OHL waarin ik zelf meespeelde."

  "Ik heb veel verzinsels gelezen en gehoord en daarom zit ik hier: om mijn verontwaardiging en walging kenbaar te maken over dat artikel van een pseudojournalist."

  Gokt Riou dan zelf nooit? "Nee. Misschien zal ik ooit wel eens op een match in de Champions League of op de paarden gewed hebben. Of in het casino bijvoorbeeld. Maar héél, héél zelden."

  "Ik wil mijn naam zuiveren, in de media en op het veld"

  Riou zegt vandaag pas gehoord te hebben dat het verboden is om op matchen van zijn eigen ploeg te wedden. "Maar ik wist wel dat het in Frankrijk niet mag. Daar is dat al jaren zo. Van nature ga je ervan uit dat je niet mag wedden op matchen waarin je zelf speelt. Romain ging ervan uit dat het voor matchen van de beloften wel mocht. Maar hij heeft nooit op een nederlaag gewed, altijd op een zege!"

  De voorbije dagen waren voor Riou een echte beproeving, zegt hij. "Ik heb, net als mijn vrouw en mijn familie, enkele moeilijke dagen meegemaakt. Ik lees dat ik zou gokken, dat ik bekend zou hebben, dat ik met de politie gepraat zou hebben... Ik ben in een mediastorm beland. En je moet het gewoon ondergaan."

  "Ik wil wel de technische staf en de fans van OH Leuven bedanken, want zij zijn mij door dik en dun blijven steunen. Ik zit hier nu om mijn naam te zuiveren in de media. En daarnaast wil ik dat ook doen op het veld."