• home
 • video
 • pas verschenen

  Charleroi: "Geen crisis als we Play-off I niet halen"

  Charleroi verloor gisteren in eigen huis met 2-3.

  Charleroi lijkt na een 1 op 9 naast een ticket voor Play-off I te grijpen. Enkele Charleroi-supporters uitten na de nederlaag tegen Waasland-Beveren gisteren hun ongenoegen, maar sterke man Mehdi Bayat blust het brandje. "We groeien en kennen dus de problemen van een topclub", klinkt het.

  Na de nederlaag tegen Waasland-Beveren ziet het er niet al te best uit voor Charleroi. Twee speeldagen voor het einde van de reguliere competitie staat Charleroi op de 8e plaats, op twee punten van een ticket voor Play-off I.

  "Deze club groeit en dus krijgen we te maken met de problemen van een grote club", vertelde sterke man Mehdi Bayat op een persmoment.

  "We konden de druk voor een ticket voor Play-off I niet echt aan, hoewel we dat doel nog altijd kunnen bereiken. Maar we moeten die druk nu even van onze schouders halen."

  "Deze club is gegroeid, misschien zelfs iets te snel. Tijdens de laatste speeldagen moeten we vooral ons plezier terugvinden. Als we Play-off I alsnog halen, dan is dat mooi meegenomen. Als dat niet lukt, dan is het geen crisis."

  "Dat we ontgoocheld zullen zijn als we er niet bij zijn, bewijst dat we aan het groeien zijn. Maar heel wat supporters zijn vergeten hoe vaak we in deze fase van de competitie tevreden waren met het verzekeren van het behoud in de eerste klasse."

  "Mazzu? Ik zal er alles aan doen om hem te helpen"

  Enkele Charleroi-supporters gingen na de nederlaag tegen Waasland-Beveren verhaal halen bij Mehdi Bayat, die trainer Felice Mazzu volledig uit de wind zet. "Hij is een jonge trainer en ik hoop dat hij bij ons nog heel veel zal leren."

  "Hij werd door heel wat mensen opgehemeld, maar hij stelt zichzelf voortdurend in vraag. Ik zal er alles aan doen om hem te helpen, zodat we uit deze moeilijke periode geraken en we dit seizoen als een les kunnen beschouwen", besluit Bayat.