• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Holsbeeck: "Willen Standard uittellen voor Play-off I"

  Herman Van Holsbeeck was zondagmiddag te gast in De zevende dag. De manager van Anderlecht blikte er vooruit op de nabije en iets verdere toekomst.

  Anderlecht plaatste zich donderdag voor de achtste finales van de Europa League. Sinds vrijdag weten ze bij paars-wit dat Sjachtjor Donjetsk daarin de tegenstander wordt. "Dat is zeker geen sexy club. We zitten bovendien ook met die verre reis naar Oekraïne, terwijl we binnenkort de play-offs moeten spelen", zegt Van Holsbeeck.

  "Maar wij zijn Anderlecht en we zijn verplicht om de Belgische eer hoog in het vaandel te houden. We zullen proberen Sjachtjor uit te schakelen, zo simpel is het. We blijven altijd positief."

  "Zondag wacht ons wel eerst een heel belangrijke match tegen Standard. We hebben de kans om hen zo goed als uit te tellen voor Play-off I. Daarvoor teken ik onmiddellijk. Hopelijk geeft de zege in Athene de spelers een boost en vergeten ze daardoor de vermoeidheid."

  Club Brugge staat momenteel op kop. "Wij zien ook dat Club de laatste weken ongelooflijk goed aan het voetballen is. We moeten ervoor zorgen dat de kloof niet groter wordt dan die zeven punten, anders wordt het een probleem voor de play-offs", weet Van Holsbeeck.

  Wat als Anderlecht opnieuw naast de Champions League-vetpot grijpt? "Twee jaar na elkaar die pot missen, is niet goed. We kunnen dat wel opvangen, al wordt het financieel zeker moeilijker. We spelen al vele jaren aan de top en spelers komen nog altijd graag naar Anderlecht."

  "Ga ervan uit dat het nieuwe stadion in Brussel er komt"

  Herman Van Holsbeeck bevestigde onlangs nog een dat Dennis Praet na dit seizoen mag vertrekken. Onder meer Sevilla zou interesse tonen. "Ook in het verleden al. Ik veronderstel dat zij wel zullen terugkomen", zegt Van Holsbeeck.

  Het nieuwe nationale stadion tenslotte, hoe zit het daarmee? "Ik hoop dat het er komt. Wij hebben ingestemd om daar onder de juiste voorwaarden te gaan voetballen. Daar zullen we veel geld voor betalen. Brussel is de hoofdstad van Europa. Daar moet een stadion komen. Als iedereen zijn steentje bijdraagt, ga ik ervan uit dat het in orde komt."