• home
 • video
 • pas verschenen

  Reynaud: "Ja ik hou van gokken, maar nooit op eigen matchen"

  Reynaud en Riou zochten steun bij elkaar tijdens de match.

  Alle ogen in OHL-Oostende waren zaterdagavond gericht op Romain Reynaud en Rudy Riou. Een geëmotioneerde Reynaud reageerde na de match op de aantijgingen dat hij zou gokken op eigen wedstrijden. "Ik heb een zuiver geweten en kan op mijn twee oren slapen."

  Reynaud ontkende voor de camera's niet dat hij soms gokt op voetbalwedstrijden, maar nooit op matchen waar hij zelf in meespeelde.

  "Ja, ik hou van gokken. Ik heb gisteren nog gegokt op wedstrijden in Frankrijk, daar verstop ik mij niet achter. Ik heb ook gegokt op een match van de reserven van OHL, maar ik heb daarin zelf niet gespeeld."

  "Of dat met vuur spelen is? Nee, ik heb een zuiver geweten en kan op mijn twee oren slapen. Uit de grond van mijn hart kan ik bevestigen dat ik nooit één euro heb gegokt op een match waarin ik heb meegespeeld."

  "Zelfs mijn zoontje stelde me vragen"

  Met de 4-1-overwinning tegen Oostende haalden Reynaud en Riou hun sportieve gram, na twee moeilijke dagen. "Het is leuk om zo’n wedstrijd te spelen na alles wat er is gebeurd. Ik weet niet goed wat ik over de hele zaak moet zeggen."

  "Bepaalde mensen hebben onze integriteit in twijfel getrokken. Dat is zwaar. Mijn moeder belde me gisteren. Ze woont 900 kilometer van hier in Frankrijk. Ze vroeg wat er aan de hand is. Ook mijn zoontje stelde me vragen. Ze mogen mij als voetballer bekritiseren, maar niet als mens of als vader."

  "Mensen trekken onze prestatie tegen Moeskroen, Oostende en Waasland-Beveren in twijfel, heb ik begrepen. Ik denk dat die mensen nooit zelf voetbal hebben gespeeld. Voetbal speel je samen."

  "Ik bedank iedereen die me gesteund heeft gisteren. De mensen die me een bericht hebben gestuurd en mijn medespelers. Ik weet niet of ze deze match uit solidariteit hebben gespeeld. Iemand wilde de club zwart maken en de groep uiteendrijven, maar we zijn een hechte groep."

  "Als het waar zou zijn wat er gezegd werd in deze zaak of als er maar een beetje twijfel was, denk ik niet dat de andere jongens vandaag zo zouden hebben gereageerd."