• home
 • video
 • pas verschenen

  Planckaert: "Van Avermaet is een winnaar geworden"

  Greg Van Avermaet heeft de eerste klassieke afspraak van het seizoen niet gemist. "We staan er niet echt bij stil, maar hij heeft Sagan toch op lengtes gezet", analyseert Eddy Planckaert de Omloop Het Nieuwsblad. "En ik vrees een beetje voor Tom Boonen."

  Greg Van Avermaet (30) zette gisteren de Omloop Het Nieuwsblad op zijn erelijst. "Het hoefde niet meteen de Ronde van Vlaanderen zijn. Daar heeft hij nog genoeg tijd voor en die zege volgt nog wel", weet Eddy Planckaert.

  "Maar dit moest wel gebeuren: een zege in een belangrijke koers zoals de Omloop of de E3. Of dit dan de déclic zal zijn? Dat denk ik wel. De Omloop is een belangrijke koers, die voor de Belgen en de ploegen telt. Die koers heeft allure."

  "Hij zal naar de volgende wedstrijden met een gemakkelijker gevoel trekken. En in zijn achterhoofd zal hij onthouden dat hij Sagan geklopt heeft. Dat is niet eenvoudig en daar staan we niet bij stil. Hij heeft Sagan toch op enkele lengtes gezet."

  Van Avermaet klopte Sagan wel al in de Tour vorig jaar. "Maar toen waren er verhaaltjes over die lange sprint en de nakende bevalling van zijn vriendin. Maar in deze Omloop hebben ze allebei hetzelfde werk gedaan. En Greg was veruit de sterkste."

  "Ik vrees een beetje voor Tom Boonen"

  Eddy Planckaert mocht tot slot drie conclusies geven. "Van Avermaet is een winnaar geworden", opende Planckaert. "En de jonge mannen staan er. Benoot heeft een fantastische wedstrijd gereden en Stuyven heeft ook een mooie inspanning geleverd."

  En de derde conclusie? "Ik vrees een beetje voor Tom Boonen", zegt Planckaert. "Ik heb hem gisteren nergens gezien. Ik vrees dat het voor hem moeilijk zal zijn om nog een grote koers te winnen."