• home
 • video
 • pas verschenen

  OHL-preses: "Straffen niemand op basis van geruchten"

  OH Leuven speelt vanavond een cruciale wedstrijd tegen KV Oostende, maar het belang van de match wordt overschaduwd door de geruchten over mogelijke wedstrijdbeïnvloeding van twee spelers. "Ik heb geen idee hoe de supporters zullen reageren", zegt voorzitter Jimmy Houtput.

  OH Leuven nam deze week zelf contact op met de bond na geruchten dat twee OHL-spelers geld zouden ingezet hebben op eigen wedstrijden. Bij OHL was er vrijdagavond crisisoverleg tussen alle partijen.

  "We vonden het nodig om met de spelers en de staf even samen te komen en te kijken naar de impact van de berichten op de spelers. De mentale weerbaarheid van de groep was duidelijk. Zij willen zaterdagavond antwoorden op het veld", vertelt Houtput aan Sporza.

  "De vernoemde spelers hebben in dat gesprek ook heel formeel gezegd dat ze er niks mee te maken hebben en dat ze geen wedstrijden negatief beïnvloed hebben. Of zij spelen tegen Oostende, is een keuze van de coach. Het sportieve primeert. Voor ons zijn de spelers onschuldig tot het tegendeel bewezen is."

  "We zullen niemand straffen op basis van aantijgingen. Mijn gevoel is dat de geruchten misschien ontstaan zijn vanuit een gokgedrag dat bij heel veel spelers bestaat, gecombineerd met de mindere sportieve resultaten. Dan worden er makkelijker dingen geïnsinueerd."

  "Dit komt ons nu heel slecht uit, maar je kunt je ook afvragen of die geruchten er ook zouden geweest zijn als we niet op die positie gestaan hadden. Hoe de fans zullen reageren tegen Oostende? Geen idee. Ik hoop dat ze hetzelfde zullen doen als wij en geloven in de onschuld van de spelers tot het tegendeel bewezen is."