• home
 • video
 • pas verschenen

  Federer stelt comeback uit en past voor Indian Wells

  "Het jaar is nog lang, ik wil niet te vroeg terugkomen."

  Roger Federer (ATP-3) zal niet in actie komen in Indian Wells, het toernooi dat hij al vier keer won. De Zwitser is nog niet volledig hersteld na een knieoperatie. Hij plant zijn comeback nu half april op het ATP-toernooi in Monte Carlo.

  De Zwitserse tenniskampioen liet zich begin deze maand opereren voor een gescheurde meniscus. Hij liep die blessure op daags na de verloren halve finale op de Australian Open. Federer miste daardoor al de toernooien van Rotterdam en Dubai en moet nu dus ook Indian Wells laten schieten.

  "De revalidatie verloopt goed, maar ik wil niets forceren door te vroeg terug te komen", vertelt Federer. "Het jaar is immers nog lang." Federer won het toernooi al vier keer, in 2004, 2005, 2006 en 2012. "Het is jammer dat ik een geweldig toernooi als Indian Wells moet missen. Volgend jaar wil er opnieuw bij zijn."

  Federer maakt zijn comeback nu op het ATP-toernooi in Monte Carlo, dat op 10 april begint. Het graveltoernooi ontbreekt voorlopig nog op zijn palmares.