• home
 • video
 • pas verschenen

  Aanpassingen aan kwalificaties F1 uitgesteld

  De kwalificaties brlijven nog minstens 4 GP's onveranderd.

  Het nieuwe kwalificatiesysteem dat de F1 dit seizoen spannender moet maken, zal nog niet gebruikt worden tijdens de eerste GP's. De software staat nog niet op punt.

  De spelregels voor de kwalificaties in de Formule 1 worden dit seizoen omgegooid. Rijders zullen sneller afvallen. Concreet zal om de anderhalve minuut wordt de traagste bolide uit de race worden gehaald. Dat systeem moet de races opnieuw spannender maken en zou uitgetest worden tijdens de eerste GP in Australië van 18 tot 20 maart.

  Maar die test moet nu uitgesteld worden. De software om de tijden van de rijders te meten, staat nog niet op punt. Het afvalsysteem kan nu pas vanaf de Spaanse Grand Prix, op 13 mei, gebruikt worden.