• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanden Stock: "De deur van mijn loge in het stadion "waggelt" nog altijd"

  Roger Vanden Stock was nog goed gezind voor het vertrek naar Griekenland.

  Ook Roger Vanden Stock was na de 1-2-overwinning bij Olympiakos niet te spreken over de wedstrijdleiding. De Anderlecht-voorzitter verliet op het uur, na de harde tackle op Djuricic, zelfs het stadion. "Om de UEFA te laten zien dat dit niet kan op dit niveau. Ik ben zeer kwaad."

  Vanden Stock: "Ik had er gewoon genoeg van"

  Voor de Anderlecht-voorzitter was het een vreemde avond. "Ik ben tevreden met de formidabele reactie van mijn spelers, maar wat er naast de overwinning allemaal gebeurd is met de scheidsrechter, daar ben ik helemaal niet over te spreken", zei Vanden Stock vanochtend.

  "Ik ben zeer kwaad. Zoiets kan niet op dit niveau. Na de harde tackle op Djuricic, die niet bestraft werd met een rode kaart, heb ik het stadion verlaten. De deur van mijn loge "waggelt" nog altijd, denk ik. Ik had er gewoon genoeg van."

  "Ik ben naar mijn hotel teruggekeerd en heb de wedstrijd op internet proberen te volgen. Ik zag geen televisiebeelden, maar heel wat vrienden en collega's hebben me op de hoogte gehouden via mail en sms. Ik verliet het stadion om duidelijk aan de UEFA te laten zien dat zulke dingen helemaal niet kunnen."

  "Ook naast de wedstrijd zijn er dingen gebeurd die niet zouden mogen. Voor we naar het stadion vertrokken, is onze spelersbus nog tegengehouden aan het hotel. Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt in Griekenland en we zijn ook niet de eerste ploeg die dat meemaakt. Is dat nog voetbal?"

  "Graag Sparta Praag om door te stoten, Manchester United voor het prestige"

  Heeft Vanden Stock een voorkeur voor de volgende ronde van de Europa League? "Het wordt sowieso moeilijk want er blijven alleen nog maar grote ploegen over. Als we nog een ronde willen overleven, dan kies ik voor Sparta Praag. Als we een prestigeduel willen, dan ga ik voor Manchester United. Of waarom niet nog eens Tottenham? Die kennen we ondertussen."

  Van Holsbeeck: "Het leek soms alsof we tegen twaalf man speelden"

  Ook voor Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck was het een emotionele avond. "Het was een korte nacht na een onvoorstelbare wedstrijd."

  "Na de onterechte strafschop dacht ik dat het een heel moeilijke avond zou worden, maar op basis van de tweede helft denk ik dat we verdiend gewonnen hebben."

  "Je gaat er altijd vanuit dat de scheidsrechter een zo goed mogelijke wedstrijd probeert te fluiten, maar gisteren leek het toch alsof we soms tegen twaalf man speelden."

  "De spelersgroep heeft ongelooflijk goed gereageerd en het enige dat we moeten onthouden is de reactie van de spelers, de overwinning en de kwalificatie voor de volgende ronde. Iedereen heeft alles gegeven voor elke vierkante meter en dat is het Anderlecht dat het bestuur en de supporters willen zien."

  "Ik hoop dat we die goede lijn kunnen doortrekken naar zondag tegen Standard. De wedstrijd tegen Olympiakos kan voor een klik in de hoofden van de spelers zorgen. Als iedereen voor elkaar wil vechten, dan is deze ploeg tot veel in staat."

  "Acheampong? Met Afrikanen moet je geduld hebben"

  Matchwinnaar tegen Olympiakos was Frank Acheampong. Had Van Holsbeeck dat verwacht? "Met Afrikanen moet je geduld hebben. Dat is met hem ook zo. In het verleden scoorde hij moeilijk, maar de laatste weken scoort hij aan de lopende band en is hij heel gevaarlijk. Ik ben tevreden dat we tijd genomen hebben om met hem te blijven werken."