• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Aanvallend en niet te berekend koersen"

  Gilbert en Van Avermaet zullen misschien samen de finale kleuren.

  Tijdens de Omloop Het Nieuwsblad zullen veel ogen gericht zijn op de Belgische kopmannen van BMC: Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert. "We zijn allebei sterk, dus zullen we samen in de finale staan", vermoedt Van Avermaet.

  "Het kriebelt wel", geeft Van Avermaet een dag voor de Omloop toe. "Ik ben altijd een beetje nerveus voor de eerste koersen. Maar ik denk dat we klaar zijn. Ik heb een goede voorbereiding gehad en dat geeft vertrouwen."

  "Kristoff was sterk in Qatar en Oman en is misschien wel de favoriet. Maar ik ga sowieso van mijn eigen kracht proberen uit te gaan. Ik weet wat ik vorig jaar verkeerd heb gedaan. Het is zaak om direct vooraan te zitten en de koers te maken."

  "Ik hoop dat iedereen de intentie heeft om aan te vallen en niet te berekend te koersen, want dan kunnen we er een mooie wedstrijd van maken. Hoe meer krachten we bundelen, hoe beter de koers kan worden. Ik hoop met een mooi groepje richting Gent te rijden.

  "Iedereen is gemotiveerd en zit in een goede vorm. Geen enkele favoriet is eruit gevallen. Dat maakt het alleen maar spannender. Gilbert en ik zijn even sterk, dus ik vermoed dat we samen de finale zullen rijden."

  Gilbert: "Eerste grote afspraak van het seizoen"

  Ook Philippe Gilbert wil zich meteen tonen in het openingsweekend. "De vorm is goed", zegt hij. "De ploeg is sterk in de breedte en ik heb een goede voorbereiding gereden. Dat is goed voor het vertrouwen."

  "Deze Omloop is een speciale koers. De hele week al staan de kranten er vol van. Ik ken weinig andere wedstrijden die zoveel aandacht krijgen in de media."

  "Als Belg is het belangrijk goed te presteren in de Omloop. Er is altijd veel volk en het is de eerste grote afspraak van het seizoen."

  Gilbert zou in Gent graag zijn derde overwinning in de Omloop boeken en weet perfect wat hij daarvoor moet doen. "De kunst om te winnen is over je eigen limiet gaan. Ik heb nog nooit gewonnen zonder pijn. Ten tweede moet je de juiste keuzes maken op het juiste moment."