• home
 • video
 • pas verschenen

  OHL laat zijn matchen doorlichten na verhalen over gokgedrag van eigen spelers

  OHL verloor vorig weekend de degradatietopper in Moeskroen.

  Eersteklasser Oud-Heverlee Leuven vraagt aan de Europese voetbalbond UEFA om een aantal van zijn wedstrijden te screenen. Een aantal Leuvense spelers zou gokken op de matchen van OHL. "We willen geen enkel risico nemen", klinkt het bij de club.

  De UEFA moet nagaan of er verdacht gokgedrag is geweest tijdens de voorbije wedstrijden van Oud-Heverlee Leuven, de rode lantaarn in de Jupiler Pro League. Ook de komende wedstrijden van Leuven zullen in de gaten worden gehouden.

  De namen van aanvoerder Romain Reynaud (foto) en doelman Rudy Riou worden genoemd in Sport/Voetbalmagazine en zijn aan Sporza bevestigd.

  Sport/Voetbalmagazine verwijst ook naar een eerder voorval. In oktober vorig jaar zouden Reynaud en ploegmaat David Vandenbroeck al eens op het matje geroepen zijn door toenmalig coach Jacky Mathijssen. Ook toen zouden er geruchten geweest zijn over verdacht gokgedrag op wedstrijden van de beloften.

  Het hele verhaal legt een bom onder de club, die volop strijdt voor het behoud. Morgen komt Oostende op bezoek op de 28e speeldag van de Jupiler Pro League.

  OHL: "Dit kunnen we missen als de pest"

  Bij Oud-Heverlee Leuven worden geen namen genoemd. "De voorbije dagen deden geruchten de ronde dat spelers van OHL zouden gokken op voetbalwedstrijden", vertelt woordvoerder Chris Vandebroeck aan Sporza.

  "Er is geen enkele indicatie dat het over wedstrijden van OHL gaat of zelfs op wedstrijden van de Jupiler Pro League. Dat neemt niet weg dat we als club geen enkel risico willen nemen. Daarom hebben we de bond ingelicht over de geruchten die de ronde doen."

  "Zij zullen nagaan of er bovenmatig werd gegokt op de voorbije wedstrijden en dat kan misschien al enige duidelijkheid brengen. Er doen allerlei geruchten de ronde, maar we viseren niemand. Er is geen enkel concreet bewijs."

  "Dit is bijzonder ongelegen omdat we voor een cruciale wedstrijd staan om de degradatie te vermijden. Dit kunnen we missen als de pest. Maar het sportieve moet morgen primeren."

  Vandenbempt: "Reynaud zou gokken al toegegeven hebben"