• home
 • video
 • pas verschenen

  Mathieu Van der Poel klopt wereldtoppers in Cyprus

  Van der Poel haalde zijn eerste zege op de mountainbike binnen.

  Mathieu van der Poel heeft niet lang moeten wachten op zijn eerste overwinning op de mountainbike. De jonge Nederlander heeft in Cyprus de tweede etappe van de Sunshine Cup gewonnen. Gisteren werd hij al tiende in de proloog.

  Wereldkampioen Julien Absalon komt niet in actie in Cyprus, maar toch heeft de Sunshine Cup een sterk deelnemersveld: onder anderen regerend olympisch kampioen Kulhavy had zijn zinnen gezet op de tweede etappe.

  Maar onder de Cypriotische zon stond er geen maat op Mathieu van der Poel. Hij zette in de tweede etappe meteen een uitroepteken achter zijn olympische droom en klopte Fabian Giger, tiende op de UCI-ranking, in de sprint.

  De "fotofinish":

  Uitslag etappe 2:

  01. Mathieu van der Poel (Ned) 49,8km in 1u47'49"
  02. Fabian Giger (Zwi) - 1"
  03. Grant Ferguson (GBr)  - 4"
  04. Bartłomiej Wawak (Pol) - 9"
  05. Luca Braidot (Ita) - 25"
  06. Maxime Marmotte (Fra) - 31"
  07. Jaroslav Kulhavy (Tsj) - 35"
  08. Nicola Rohrbach (Zwi) - 36"
  09. José Antonio Hermida (Spa)
  10. Marco Aurelio Fontana (Ita)