• home
 • video
 • pas verschenen

  Jeurissen: "Hunter heeft de kans om hogerop te geraken verkeken"

  Arnold Hunter stond gisteren in het oog van de storm.

  Robert Jeurissen, de ex-baas van de Belgische scheidsrechters, heeft in De Ochtend teruggeblikt op de "prestatie" van scheidsrechter Arnold Hunter in het Europa League-duel tussen Olympiakos en Anderlecht. Voor hem is het duidelijk: "Dit is zeker einde seizoen voor Hunter. Het was minder dan onvoldoende."

  Hunter stapelde gisteren de foute beslissingen op en dat zag ook Jeurissen. "Dit is een catastrofe voor het voetbal en voor de UEFA. Ze willen een jonge scheidsrechter de kans geven om zich te bewijzen en dan gebeurt dit."

  "Hunter zit in dezelfde categorie als Serge Gumienny en Sébastien Delferière, juist onder de elitegroep. De UEFA wil deze jongere "elementen" de kans geven om te zien wat ze waard zijn op het hoogste niveau. Voor Hunter kan je stellen dat het is tegengevallen. Het was een catastrofe."

  "Hij alleen weet waaraan het ligt. Het is moeilijk om in het hoofd van een scheidsrechter te kijken. Misschien besefte hij achteraf dat hij een verkeerde beslissing nam bij het vermeende handspel van Badji en begon dan aan alles te twijfelen en is de kluts kwijtgeraakt."

  "Het was voor Hunter ook de eerste keer in die omstandigheden met de druk van het publiek. Toch kan dit niet op dit niveau. Dit was ver onder onvoldoende en dat zal het ook voor de UEFA zijn. Volgens mij heeft Hunter de kans om hogerop te geraken verkeken."

  "Dat de UEFA de baas van de Duitse scheidsrechterscommissie aanstelde om de wedstrijd van Hunter te beoordelen, zegt ook veel volgens mij. Daaruit blijkt dat het wel degelijk om een test ging."