• home
 • video
 • pas verschenen

  Hevige Acheampong-fan weent voor Sporza-camera: "Van contentement"

  Deze vrouwelijke Anderlecht-fan kwam met een vlag van Ghana naar het stadion.

  Onze man in Athene kreeg meteen na affluiten enkele "bekende" Anderlecht-volgers te pakken. Ook Eddy Merckx, Paul Van Himst en Michel Verschueren waren niet te spreken over de scheidsrechter. Eén vrouwelijke fan - gehuld in een vlag van Ghana - was tot tranen toe geroerd door Acheampong. Die bevrijdde Anderlecht met twee goals in de verlengingen.

  Verschueren: "In het verleden geleerd om mensen niet publiek aan te vallen"

  Michel Verschueren, ex-manager en nog betrokken bij werking van de Belgische recordkampioen, kon zijn geluk niet op: "I'm really satisfied", lachte hij. "Het is formidabel. Je moet het maar doen, hier in deze heksenketel. De ploeg heeft met karakter, inzet en verstand gespeeld. De ref? Geen commentaar.  Ik heb geleerd om mensen niet publiek aan te vallen."

  Merckx en Van Himst: "Zo'n ref vroeger ook meegemaakt"

  De boezemvrienden Eddy Merckx en Paul Van Himst volgen Anderlecht ook waar ze kunnen. "Ik heb dit nog niet vaak meegemaakt, maar het is verdiend", zegt de oud-wielervedette. "De ploeg stond het beste dat ze kon staan. De arbiter was heel slecht, maar Anderlecht was heel goed. Dat heeft het verschil gemaakt."

  Paul Van Himst, ex-coryfee: "Ik wil de ploeg feliciteren voor wat ze gedaan heeft in heel moeilijke omstandigheden. De ref? Je kunt denken aan matchfixing, maar je kunt niets bewijzen. Wij hebben dat vroeger nog meegemaakt, bijvoorbeeld bij de nationale ploeg met Weber op het WK in de VS (1994) en Wilmots op het WK in Japan (2002), waar ze doelpunten afkeurden zonder reden. Je kunt je vragen stellen."

  Hevige Acheampong-fan begint weer te wenen voor camera

  Eén vrouwelijke fan was gehuld in een vlag van Ghana, het land van Acheampong: "Ik wist niet op voorhand dat hij zou scoren, maar hij was goed bezig. Ik zei aan mijn mama hier bij mij dat hij misschien wel zou scoren. En toen hij dat deed, moest ik wenen van contentement." Waarop ze dat nog eens overdeed. "Het is pure emotie. We gaan door dankzij Frank. Dat maakt me heel gelukkig."