• home
 • video
 • pas verschenen

  De Keersmaecker: "Infantino biedt beste waarborg voor hervormingen"

  De Belgische bondsvoorzitter François De Keersmaecker legt uit waarom zijn stem naar Gianni Infantino gegaan is. "Ik ben overtuigd dat dit een keerpunt is", stelt de topman van de KBVB. En ex-voorzitter Sepp Blatter vindt Infantino een waardige opvolger.

  "Beste waarborg"

  "Ik ben zeer tevreden. Gianni was onze kandidaat en die van de UEFA", reageert François De Keersmaecker na de voorzittersverkiezing voor onze camera. "Hij biedt de beste waarborg voor hervormingen bij de FIFA."

  "We hebben nu een jonge voorzitter. Hij is zeer intelligent, hij beschikt over de nodige ervaring en hij is een enorme werker. Ik ben overtuigd dat dit een keerpunt is."

  "Infantino heeft heel wat in zijn mars. Hij is in ieder geval meer dan de man die lotingen in goede banen leidt."

  "We zijn er natuurlijk nog niet, het begint zelfs nog maar pas. Er zal veel nodig zijn om het vertrouwen in FIFA te herstellen. We hebben wel een eerste belangrijke stap gezet."

  "Er wacht Infantino een aartsmoeilijke taak. Het vertrouwen in de FIFA is zo goed als weg. Hij zal moeten bouwen. De FIFA moet de voetbalsport over de hele wereld ontwikkelen. Daar is Infantino zich zeer sterk van bewust."

  "Het is tijd dat we ons weer concentreren op het voetbal. De competities en toernooien zijn belangrijk voor Europa, maar nog veel belangrijker in de derde wereld. Daar vormen ze een lichtpunt in veel duisternis."

  Blatter: "Waardige opvolger"

  Met de verkiezing van Gianni Infantino aan het hoofd van de wereldvoetbalbond komt er meteen ook een einde aan bijna 18 jaar leiderschap onder Sepp Blatter.

  "Infantino is een waardige opvolger", reageerde de voormalige FIFA-baas.

  "De nieuwe voorzitter heeft alle kwaliteiten om mijn werk voort te zetten en de FIFA weer stabiel te maken", zei Blatter over Infantino, die begint aan een ambtstermijn van vier jaar.

  "Hij onderscheidt zich met ervaring, kennis, diplomatie en strategische vaardigheden."

  D'Hooghe: "Juiste man op juiste plaats"

  Ook Michel D'Hooghe is blij met de nieuwe voorzitter. Volgens hem kan de Wereldvoetbalbond het tijdperk Blatter nu afsluiten.

  "De verkiezing van Gianni Infantino is een enorme opsteker", reageerde D'Hooghe, die al bijna 30 jaar in het Uitvoerend Comité van de FIFA zetelt. "Zijn jeugdigheid, zijn uitstraling en zijn voetbalpassie hebben we de juiste man op de juiste plaats gekozen."

  "Hij is een van de basispijlers bij de succesvolle hervorming van de UEFA. Dat mag hij nu ook waarmaken bij de FIFA. We hebben een bladzijde omgedraaid. Er wacht Infantino een zeer zware taak, maar daar is hij de geknipte figuur voor."

  "De FIFA is veel meer dan de corruptieschandalen waar we mee geconfronteerd zijn."