• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht-sympathisanten kapen Wikipedia-pagina van "blinde ref" Hunter

  De valse informatie werd na tien minuten wel offline gehaald.

  Scheidsrechter Arnold Hunter kende gisteren op zijn zachtst gezegd niet zijn beste dag in het Europa League-duel tussen Olympiakos en Anderlecht. Enkele Anderlecht-fans waren het duidelijk niet eens met de beslissingen van de ref en veranderden nog tijdens de wedstrijd de Wikipedia-pagina van de Noord-Ier.

  Hunter eiste al na vijf minuten een hoofdrol op door geen rood te trekken voor Botia na een smerige overtreding op de doorgebroken Acheampong.

  De toon was meteen gezet, want niet veel later lag de bal op de stip na vermeend handspel van Badji in de eigen zestien. In de tweede helft ging Hunter door op zijn elan. Botia ging opnieuw hard door, deze keer op Djuricic, die alleen op weg was naar het doel, maar kwam er een tweede keer goedkoop van af.

  Enkele Anderlecht-fans konden het niet meer aanzien en reageerden zich nog tijdens de wedstrijd af op de Wikipedia-pagina van de "allereerste blinde" scheidsrechter. Volgens hen opende Europol zelfs een onderzoek voor vermeende corruptiepraktijken (foto).

  De verkeerde "informatie" stond slechts enkele minuten op het wereldwijde web en werd niet veel later opnieuw offline gehaald.

  De aanpassing op Wikipedia: