• home
 • video
 • pas verschenen

  "Het zal zeer moeilijk worden om een antwoord te vinden op Kristoff"

  Draait Alexander Kristoff weer een supervoorjaar?

  In het vierde deel van onze vooruitblik op het wielerjaar wikken en wegen Michel Wuyts, Christophe Vandegoor en Renaat Schotte de kansen van Alexander Kristoff en Peter Sagan. En wat te denken van Edvald Boasson Hagen?

  Onze commentatoren over...

  •  ... Alexander Kristoff: "Het wordt voor de tegenstand moeilijk om een antwoord te vinden op hem. En hij kan nog beter!"
  • ...Peter Sagan: "Ik ben ervan overtuigd dat hij een superseizoen zal rijden. Hij gaat nu meer voor kwaliteit dan kwantiteit."
  • ... Edvald Boasson Hagen: "Als hij zonder pech door het voorjaar kan denderen, kan hij overal meedoen voor de prijzen."

  Alexander Kristoff

  Renaat Schotte: "Kristoff heeft drie keer gewonnen in Qatar, exact dezelfde opening als vorig jaar. We weten allemaal wat daarna volgde (hij won o.a. de Ronde en de Scheldeprijs). Als hij dat dunnetjes overdoet, is hij weer vertrokken voor een fenomenale campagne."

  Michel Wuyts: "Kristoff was vorig jaar de referentie en dat zal hij ook blijven. Die is in Qatar al gerustgesteld. Naar mijn gevoel is hij nu niet alleen al de topfavoriet voor Milaan-Sanremo, maar ook voor alles wat daarna komt tot de Scheldeprijs."

  Christophe Vandegoor: "Hij is sterk en kent het terrein in Vlaanderen even goed als de Belgen, want hij woonde als junior enkele maanden in de buurt van Ronse. Hij is ook nog eens bijzonder snel. Hij klopt Cavendish in een vlakke sprint en verslaat Van Avermaet in een machtssprint bergop. Het wordt voor de tegenstand zeer moeilijk om daar een antwoord op te vinden."

  Michel Wuyts: "Zijn trainer en stiefvader zeggen dat er nog marge opzit. Als dat waar is, zie ik het zwart in voor de tegenstand."

  Renaat Schotte: "Ik denk wel dat Kristoff vorig jaar een klein beetje kon profiteren van de afwezigheid van kanonnen als Boonen en Cancellara. Laat ons hopen dat deze keer iedereen er wel bij is op de topafspraken."

  Peter Sagan

  Michel Wuyts: "Peter Sagan is de enige wereldvedette in het wielrennen. Froome en Nibali hebben niet die uitstraling van de D'Artagnan onder de wielrenners. Hij is uitgegroeid tot een lust voor het oog."

  Christophe Vandegoor: "Voorlopig is hij nog een vraagteken, want we zagen hem enkel in San Luis aan het werk, met ongeschoren benen en een bolle toet. Maar als één toptalent zomaar uit het niets een koers kan winnen, is hij het wel."

  Renaat Schotte: "Ik ben ervan overtuigd dat Sagan een superseizoen zal draaien en dat hij zijn focus meer op de kwaliteit dan op de kwantiteit zal leggen om zo komaf te maken met het spook dat hij nog nooit een monument won."

  Michel Wuyts: "Ik verwacht ook een signaal van hem. Hij is van alle voorjaarsrenners degene met het meeste talent. Maar hij is, ondanks zijn wereldtitel, zijn killersinstinct wat kwijt. Vorig voorjaar was het telkens net niet. Nu moet het toch één keertje lukken."

  Christophe Vandegoor: "Als hij die topklassieker wint, is dat een zegen voor het fietsen, want hij geeft kleur aan de koers. En dat heeft het peloton, waar het de voorbije tijd toch wat vlak werd, nodig."

  En wat met Edvald Boasson Hagen?

  Christophe Vandegoor: "In Qatar stak hij boven de concurrentie uit. Zijn verhaal is bekend: bij Sky werd hij te mager, vorig jaar bij MTN had hij een overgangsjaar nodig. Maar hij is een natuurmens, pure klasse. Als hij zonder pech door het voorjaar kan denderen, kan hij overal meedoen voor de prijzen. Helaas mist hij uitstraling of hij kon samen met Sagan de ster van het wielrennen worden."