• home
 • video
 • pas verschenen

  Meteen top 10 voor kersvers mountainbiker Mathieu van der Poel

  Mathieu van der Poel wil met zijn mountainbike naar de Spelen.

  Mathieu van der Poel heeft zijn debuut gemaakt in het mountainbiken met de tiende plaats in de openingstijdrit van de Sunshine Cup in Cyprus. De 21-jarige topveldrijder gaf 17 seconden toe op winnaar Florian Vogel uit Zwitserland.

  Didier Bats was 18e en eerste Belg in Cyprus. Hij had ruim 23 seconden meer nodig dan Florian Vogel voor de 3,9 kilometer.

  Ruben Scheire zette de 26e tijd neer, Jeff Luyten reed de 31e chrono. Van der Poels landgenoot Rudi Van Houts beëindigde de eerste rit als 24e.

  Mathieu van der Poel wil in Cyprus zijn eerste UCI-punten sprokkelen om zo een betere startpositie te krijgen in Wereldbekerwedstrijden. Volgende zomer wil de jonge Nederlander deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.