• home
 • video
 • pas verschenen

  Karel Fraeye moet Lommel United in de top 8 houden

  Karel Fraeye (38) was dit seizoen al aan de slag bij Hamme en Charlton.

  Karel Fraeye, vorige maand ontslagen als coach van de Engelse tweedeklasser Charlton, is de nieuwe coach van Lommel United. Hij volgt Bart De Roover op. De Roover werd twee weken geleden buiten de deur gezet bij de nummer zeven in tweede klasse. T2 Tom Vandervee nam tijdelijk over. Hij won en verloor een keer.

  Lommel wil absoluut bij de top acht van tweede geraken om zo volgend seizoen tot de eerste klasse B te behoren. De Roover was in de zomer in de plaats gekomen van Stijn Vreven. Die waagde zijn kans in eerste klasse bij Waasland-Beveren.

  "Lommel United heeft zonet, na rijp beraad, een overeenkomst bereikt met Karel Fraeye", deelt de club mee. "Karel Fraeye voldoet aan alle criteria die wij als ambitieuze club belangrijk vinden. We vinden hem een uiterst geschikte kandidaat om ons door het seizoen te loodsen en de top acht veilig te stellen."

  Fraeyen was al twee keer bij Charlton

  Fraeye is 38 jaar en maakte naam bij de jeugdopleiding van AA Gent. Hoofdtrainer was hij in de lagere klassen voor Zottegem en Zele, waarna hij in 2014 als T2 van José Riga aan een eerste avontuur bij Charlton, de club van Roland Duchâtelet, begon.

  Operatie redding lukte, maar Riga en Fraeye mochten toch beschikken. Fraeye trok naar Hamme, waar Charlton hem in oktober weer vond als opvolger van Guy Luzon. Maar Fraeye kon het tij niet keren en werd in januari opgevolgd door... Riga.