• home
 • video
 • pas verschenen

  Dennis van Wijk is de nieuwe trainer van Beerschot-Wilrijk

  Dennis van Wijk.

  De hyperambitieuze derdeklasser Beerschot-Wilrijk heeft na een aantal tegenvallende resultaten zijn trainer Urbain Spaenhoven bedankt voor bewezen diensten. De 53-jarige Nederlander Dennis van Wijk volgt hem op het Kiel op. "Ik vind het enorm spijtig dat ik de kans niet krijg om mijn werk af te maken", zegt Spaenhoven.

  Urbain Spaenhoven leidde de fusieclub vanuit eerste provinciale naar de top van derde klasse, maar betaalt de prijs voor de recente tegenvallende uitslagen. Beerschot-Wilrijk, met onder meer Hernan Losada, Kenny Thompson, Bjorn Ruytinx en Davy De Beule in de gelederen, moest in 3B zijn leidersplaats afstaan aan Oosterzonen.

  "Jammer dat het zo moet eindigen, want Spaenhoven kan niet genoeg bedankt worden en respect krijgen voor de manier waarop hij onze club de voorbije 2,5 jaar vanuit eerste provinciale naar de top in derde klasse heeft gebracht", zegt voorzitter Eric Roef.

  "Urbain was en is een man van het huis - zowel van Beerschot als van KFCO Wilrijk - en op die manier de ideale man om de KFCO Beerschot Wilrijk-trein op de rails te zetten. Dat heeft hij met twee titels op rij schitterend gedaan. Alleen loopt het in dit derde seizoen duidelijk minder vlot dan verwacht. Vandaar dat we het nodig vonden om in te grijpen."

  Spaenhoven reageert op de clubwebsite erg aangeslagen. "Ik vind het enorm spijtig dat ik na een recente 17 op 24 en nu twee wedstrijden tegen de laatste twee uit het klassement de kans niet krijg om deze klus af te maken. Ik heb naar de reden van mijn ontslag geluisterd en kan niet akkoord gaan met de uitleg dat de chemie tussen de spelers en mezelf weg zou zijn. Op training kon je merken dat het goed zat en zit tussen ons. Dat iedereen naar een derde titel op rij toewerkte en dat we dat ook zouden bewerkstelligen."

  Van Wijk krijgt de touwtjes in handen

  Met Dennis van Wijk haalde de club een bekende naam binnen als opvolger. De 53-jarige Nederlander coachte onder meer Cercle Brugge, Westerlo, Charleroi, Bergen, Roeselare, STVV, Willem II en Oostende. In het seizoen 2012-2013 trainde hij Antwerp, de grote rivaal van Beerschot-Wilrijk. Op 11 november 2015 werd Van Wijk ontslagen bij tweedeklasser Deinze.