• home
 • video
 • pas verschenen

  Bjarne Riis wil nieuwe wielerformatie uit de grond stampen

  Riis is klaar om een nieuw wielerhoofdstuk te schrijven.

  Bjarne Riis is klaar om zijn rentree te maken in de wielersport. De Deen wil samen met zijn zakenpartner Lars Seier een nieuwe WorldTourploeg oprichten. "Het doel is 2017, maar het kan ook 2018 worden. Belangrijk is dat de fundamenten goed zijn."

  In maart 2015 werd Bjarne Riis aan de kant geschoven als manager bij Tinkoff-Saxo na een geschil met eigenaar Oleg Tinkov. Maar in tussentijd heeft de Deen niet stil gezeten. Met zijn zakenpartner stelde hij in Kopenhagen zijn ambitieuze plannen voor.

  Samen willen ze 5 miljoen euro investeren in verschillende projecten, zoals een fietsacademie en een trainingscentrum. Maar het opvallendste project is een nieuw WorldTourteam.

  "We zijn volop bezig met het contacteren van partners, sponsors, renners... Ik kan er nu nog niet te veel over kwijt, maar het zal op een hoog niveau zijn", zei Riis. "Het doel is in 2017 een WorldTourteam te hebben. Maar dat kan ook 2018 worden. Belangrijk is dat de fundamenten goed zijn."

  "Ik ben er klaar voor om terug te keren naar de wielersport. Ik heb het verlangen en de motivatie, maar het moet wel innovatief en uitdagend zijn."

  "Ik kan helpen bij de creatie van een positieve wielersport"

  Bjarne Riis is geen onbesproken figuur in de wielersport. De Deen gaf in 2007 gebruik van doping toe en bood aan om zijn Tourzege van 1996 in te leveren. Hij gaf ook toe dat hij als manager te weinig moeite heeft gedaan om doping in de wielersport tegen te houden.

  "Maar ik geloof dat ik kan helpen bij de creatie van een positieve wielersport. Ik voel dat ik nog veel kan bijdragen", zei Riis.

  Oleg Tinkov denkt er het zijne van: