• home
 • video
 • pas verschenen

  "Benoot zal dit seizoen meestrijden met de allergrootsten"

  Benoot tijdens de verkenning van de Omloop.

  Zaterdag barst met de Omloop Het Nieuwsblad ook in ons land het wielervoorjaar los. Michel Wuyts, Christophe Vandegoor en Renaat Schotte tellen af naar de clash tussen drie wielergeneraties. Vandaag zijn we toe aan het derde deel: welke Belgische jongeren zijn er klaar om de wielerhemel te bestormen?

  Onze commentatoren over...

  • ... Tiesj Benoot: "Intelligent en zelfzeker genoeg om te bevestigen"
  • ... Jasper Stuyven: "Moet aansluiting kunnen maken met de top"
  • ... Edward Theuns: "Zal bij Trek minder vrijheid krijgen dan bij Topsport Vlaanderen-Baloise"

  Tiesj Benoot (21)

  "Benieuwd of hij dit seizoen al een klassieker kan winnen"

  Michel Wuyts: "Als je gensters slaat als neoprof, presteer je het jaar daarop vaak wat minder door de hoge verwachtingen. Maar Benoot heeft zo veel zelfbewustzijn en is zo zelfzeker dat ik hem dat niet zie overkomen."

  Christophe Vandegoor: "Ik denk dat hij zal kunnen bevestigen, ook al is dat geen gemakkelijke opdracht. Maar Benoot is intelligent en goed omringd."

  Renaat Schotte: "Maar hij heeft één groot nadeel: zijn sprint. Als Benoot een grote wedstrijd wil winnen, zal hij alleen moeten aankomen."

  Michel Wuyts: "Benoot zal dit seizoen ongetwijfeld meestrijden met de allergrootsten. Of hij die nu al zal verslaan, is een ander paar mouwen."

  Christophe Vandegoor: "Fysiek heeft hij lang nog niet het einde van zijn kunnen bereikt en ontdekt. Volgens mij kan Benoot ook zijn plan trekken in het Ardennen-werk."

  Renaat Schotte: "Vorig seizoen reed hij tijdens de koers vaak in dienst. Nu zal Benoot starten met een beschermd statuut, wat hem ten opzichte van vorig jaar een paar procentjes extra kan geven in de finale. Ik ben heel benieuwd of Benoot dit jaar al een grote klassieker kan winnen."

  Jasper Stuyven (23)

  "Hopelijk krijgt hij een kans van Cancellara"

  Michel Wuyts: "Het is tijd voor Jasper. Hij heeft zo veel talent, is mondig en een leidersfiguur. Ik hoop dat hij van meneer Cancellara een kans krijgt."

  Christophe Vandegoor: "Zonder pech moet Stuyven dit seizoen in zijn werk aansluiting kunnen maken met de top."

  Renaat Schotte: "Hij is alvast een jaartje sterker geworden en kan finishen. Dat bewees hij vorig jaar met een mooie ritzege in de Vuelta."

  Michel Wuyts: "Ik hoop dat Trek ook deelneemt aan wedstrijden genre Dwars door Vlaanderen, waarin Stuyven de nummer één is en Cancellara zich zou kunnen opofferen voor onze landgenoot."

  Renaat Schotte: "De vraag is of het er dit jaar al zal uitkomen bij Stuyven. Ik hoop voor hem van wel, maar alles bij Trek zal logischerwijze gericht zijn op Cancellara."

  Edward Theuns (21)

  "Moet kunnen meespelen in Wevelgem en Harelbeke"

  Michel Wuyts: "Theuns mag aan uitbreiden beginnen te denken. Vorig jaar heeft hij in Waregem de zege geschonken aan Wallays. Nu mag hij zelf eens winnen in dat soort wedstrijden."

  Christophe Vandegoor: "Het zal wel wat moeilijker zijn om te bevestigen voor Theuns. Waarom? Hij zit in een nieuwe ploeg en is een sprinter, maar zit daarin net onder de wereldtop."

  Renaat Schotte: "Theuns zal onder de vleugels van Cancellara de topwedstrijden rijden. Je kan dat als een nadeel beschouwen omdat hij niet de vrijheid zal hebben die hij vorig jaar had bij Topsport Vlaanderen-Baloise."

  Michel Wuyts: "Toch denk ik dat Theuns ook al moeten kunnen meespelen in Gent-Wevelgem en de E3 Harelbeke."

  Renaat Schotte: "In de koersen waarin Cancellara niet aanwezig is, kan Theuns zelf zijn slag slaan. Hij heeft een spurt in zijn benen en zal dus zeker wel ergens succes boeken."

  Andere Belgische jongeren om in het oog te houden

  Michel Wuyts: "Tim Wellens (24) staat er eigenlijk al. Ik hoop voor hem dat het tijdens de Ardennen-week verschrikkelijk slecht en koud weer is. Dan is hij op zijn best en kan hij meestrijden voor het podium."

  Christophe Vandegoor: "Over Floris De Tier (24) horen we ook heel goede dingen. De renner van Topsport Vlaanderen is een klimmerstype die bergop meeging in Oman met Nibali. Dan kan je wat."

  Renaat Schotte: "Roy Jans (25) is me ook opgevallen in de voorbereiding. Als ik zijn uitslagenlijstje bekijk, is hij de geknipte man om de Scheldeprijs te winnen. Waarschijnlijk zal hij volgend jaar ook de overstap kunnen maken naar de WorldTour."

  Michel Wuyts: "Het is ook uitkijken naar Sean De Bie (24). Sergeant zegt dat hij zijn plaats zal verdienen in de selectie voor de kasseiklassiekers. Ploegmaat Louis Vervaeke (22) mag ook al een spettertje laten zien. Vervaeke bewandelt de weg van de klimmer. Dan duurt het drie seizoenen voordat je op kracht kan meedoen met de besten."

  Christophe Vandegoor: "Ik ben er ook rotsvast van overtuigd dat we ook nog niet het laatste gezien hebben van Dylan Teuns (23). Hij is gedecideerd en rustig aan zijn carrière aan het bouwen. Bovendien kan Teuns groeien bij een sterk BMC-team."

  "Benoot zal ongetwijfeld meedoen met de allergrootsten"

  Vrijdag krijgt u deel 4 van onze vooruitblik: voor welke buitenlanders moeten we oppassen?