• home
 • video
 • pas verschenen

  Zo ligt het veld van derdeklasser Diegem er momenteel bij: een akker

  Het "voetbalveld" van Diegem.

  Het voetbalterrein van Diegem Sport is herschapen in een regelrecht aardappelveld. De derdeklasser had een onderhoudsploeg gevraagd om het veld na het slechte weer van de voorbije dagen en weken eens onder handen te nemen, maar dat is behoorlijk misgelopen.

  "Diegem Sport wilde het veld laten aanpakken, maar dat had eigenlijk niet mogen gebeuren, omdat het er veel te nat bijlag om er met zware tuigen over te rijden", zegt Schepen van Sport Dirk De Wulf aan Radio 2 Vlaams-Brabant.

  "Het is hier moerasgebied en met al de regen van de voorbije weken mag je daar natuurlijk niet met traktoren op gaan rijden. Er zijn diepe sporen in het veld getrokken, het lijkt alsof er konijnen en mollen gezeten hebben."

  "De bal blijft plakken op dit veld. Dat is voor de twee ploegen hetzelfde, maar dit mag niet blijven duren. Het moet zo snel mogelijk opgelost worden. Met zand. Een definitieve oplossing kan wel pas na het seizoen, anders moet Diegem voor zijn volgende wedstrijden uitwijken naar een ander veld, wat helemaal niet evident is."

  Foto's van het veld: