• home
 • video
 • pas verschenen

  Zeg niet langer Bpost Bank Trofee, maar wel DVV Verzekeringen Trofee

  Wout van Aert won afgelopzen seizoen de Bpost Bank Trofee.

  De Bpost Bank Trofee gaat voortaan door het leven als de DVV Verzekeringen Trofee. Ronse is volgend seizoen de eerste manche, Lille is de afsluiter van het regelmatigheidscriterium.

  Na de Gazet van Antwerpen Trofee en de Bpost Bank Trofee krijgen we volgend seizoen dus de DVV Verzekeringen Trofee. Ronse is op 9 oktober de opener van het regelmatigheidscriterium. Lille, dat na het BK van afgelopen seizoen terugkeert op de kalender, is op 4 februari 2017 de afsluiter.

  De crossen van het regelmatigheidscriterium zullen ook de komende twee seizoenen live te bekijken zijn bij de VRT en Sporza, en dat bij de mannen en de vrouwen. Bij de vrouwen spreken we voortaan overigens van de IJsboerke Ladies Trophy.

  "Er zijn buiten de naam ook enkele kleine veranderingen aan ons regelmatigheidscriterium", legt Christophe Impens van Golazo Sports uit.

  "Dat blijft wel werken met een tijdsklassement, maar de bonificatieseconden aan de aankomst vallen weg. De tussensprinten zijn er ook volgend seizoen nog bij. De eerste renner krijgt daar 15 seconden, de tweede 10 seconden en de derde 5 seconden", geeft Impens mee.

  De organisatie kondigde ook de intrede van een ploegenklassement aan. "Het klassement is gebaseerd op de tijd van de eerste drie renners per ploeg. Het winnende team krijgt een cheque van 5.000 euro die het kan schenken aan een goed doel naar keuze, erkend door Music For Life", klinkt het. Bij de vrouwen wordt het prijzengeld dan weer opgetrokken tot 30.000 euro.

  Kalender DVV Verzekeringen Trofee:

  • zondag 9 oktober: Ronse
  • dinsdag 1 november: Oudenaarde
  • zondag 27 november: Hamme
  • zaterdag 10 december: Essen
  • zaterdag 17 december: Antwerpen
  • donderdag 29 december: Loenhout
  • zondag 1 januari 2017: Baal
  • zaterdag 4 februari 2017: Lille

  Lille neemt na een jaartje afwezigheid door het BK de plaats in van Sint-Niklaas. Die veldrit werd ondergebracht in de Soudal Classics.

  Wout van Aert schreef afgelopen seizoen de Bpost Bank Trofee op zijn naam. Hij won 6 van de 8 wedstrijden.