• home
 • video
 • pas verschenen

  Voorzitter Volleyliga stapt op: "Het is onbegonnen werk"

  Daniel Vanden Berghe (rechts): "Zeer grote frustraties."

  Daniel Vanden Berghe was anderhalf jaar voorzitter van de Volleyliga, maar nu heeft hij er genoeg van. Hij slaagde er niet in de grote en kleine clubs te verzoenen. "De verschillende clubs doen samenwerken in een harmonieuze vereniging is onbegonnen werk of werk van zeer lange adem."

  Daniel Vanden Berghe heeft vandaag zijn ontslag ingediend als voorzitter van de Volleyliga. In een brief slaakt hij een laatste hartenkreet en schetst hij een somber beeld voor de toekomst.

  "Samen met de bestuurders hebben we geprobeerd om regels en structuren in de Liga te brengen om er een gesmeerde machine van te maken."

  "Maar ik moet met zeer grote frustraties zeggen dat dit helaas maar mondjesmaat gelukt is. De verschillen en belangen van de clubs, zowel structureel, organisatorisch, sportief, maar vooral commercieel liggen mega-ver uit elkaar."

  "De kleinere clubs voelen zich constant bedreigd door de grotere en de grotere vinden dat ze geremd worden in hun groei en ontwikkeling door de kleinere. Het is volgens mij onbegonnen werk of werk van zeer lange adem om de verschillende clubs te doen samenwerken in een harmonieuze en gesmeerde vereniging."

  "Wie mij kent, weet dat ik iemand ben van het compromis, het overleg, het positief zoeken naar oplossingen, het constructief en harmonieus met elkaar samenwerken. Woelige vergaderingen met veel gekibbel en met aantijgingen links en rechts zijn mijn stijl niet. Slapeloze nachten, vol stress en frustraties, kan ik missen als kiespijn."

  "Daarom heb ik besloten voor mijzelf en voor mijn gezondheid om ermee te stoppen."