• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Gaal weer in topvorm: "Wil dat mijn spelers geil zijn"

  Louis van "Geil" heeft weer toegeslagen.

  De slechte resultaten hebben het gevoel voor humor van Louis van Gaal niet aangetast. Op de persconferentie voor de match tegen Midtjylland zorgde hij voor een komische noot, al speelde zijn gebrekkige kennis van het Engels hem wellicht weer parten.

  Manchester United verloor de heenmatch in de Europa League tegen Midtjylland met 2-1. Is het niet belangrijk dat de spelers van United in de terugmatch dezelfde wil aan de dag leggen als de Denen, wou een journalist weten op de persconferentie?

  "Je hebt helemaal gelijk", lag Van Gaal - tegen zijn natuur in - eens niet dwars. "Het woord dat je gebruikt "wil" is fantastisch. "Honger". Ik gebruik zelf vaak het woord "horny" (geil) tegenover mijn spelers."

  "Is het niet waar, dan?", vraagt Van Gaal aan Juan Mata, die naast hem zit. Verder dan een ietwat schaapachtig lachje komt de Spanjaard niet.

  Uitkijken hoe geil de spelers van Manchester United donderdag op het veld zullen staan. Een Europese uitschakeling zou wel eens de genadestoot kunnen zijn voor de geplaagde Van Gaal.