• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert gunt Nys afscheid in schoonheid in Waregem

  Nys mag toch nog eens het zegegebaar maken.

  Sven Nys heeft de Cyclocross Masters in Waregem gewonnen, de laatste "veldrit" van het seizoen. Wout van Aert gunde hem de overwinning. Tom Meeusen stal de show in de springcompetitie.

  Tijdens de afsluiter van het seizoen kregen de toeschouwers een tijdrit en een jumpingcompetitie als aperitiefhapjes.

  Radomir Simunek zette in het stadscentrum met 3'51"01 de snelste tijd neer op het parcours met onder meer boomstammen, brugje, wasbord en zandbak. Sven Nys werd tweede.

  In de jumpingcompetitie stal Tom Meeusen weer de show. De Telenet-Fidea-crosser sprong vorig jaar nog over 75 centimeter, maar hield het dit jaar op 70 centimeter.

  In de afsluitende "rit in lijn" kon Sven Nys nog eens het zegegebaar maken. Wereldkampioen Wout van Aert gunde Nys de overwinning in Waregem. Lars van der Haar, Kevin Pauwels en Sven Vanthourenhout vervolledigden de top 5.

  Nys: "Dit gebaar siert Wout van Aert"

  "Dit gevoel is ongelofelijk. Wat een massa volk. Ik heb hier al een paar keer gekoerst, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt in Waregem", zei Nys na de wedstrijd. "De sfeer was fantastisch."

  "Wout van Aert heeft een zeer knap gebaar gedaan door samen over de finish te komen en mij de zege te geven. Als we er echt voor gereden zouden hebben, dan zou ik zeker tweede geweest zijn. Dit gebaar siert hem als wereldkampioen."

  De aankomst in Waregem:

  Tom Meeusen wint de "jumping" met een sprong van 70 centimeter:

  De leukste filmpjes van de Cyclocross Masters in Waregem: