• home
 • video
 • pas verschenen

  Test-Aankoop tackelt KBVB over ticketverkoop EK

  Test-Aankoop neemt het op voor de gedupeerde fans van de Duivels.

  Consumentenorganisatie Test-Aankoop heeft met een open brief haar onvrede kenbaar gemaakt over de toewijzing van de tickets voor het EK voetbal. Volgens Test-Aankoop respecteert de voetbalbond zijn eigen regels niet. Bondsvoorzitter François De Keersmaecker betreurt de actie van Test-Aankoop.

  Test-Aankoop ontving de voorbije weken verschillende klachten van Belgische supporters over de wijze waarop de tickets voor de EK-matchen van de Rode Duivels zijn toegekend.

  "Deze mensen hebben een strikt reglement en strikte procedures moeten volgen om in aanmerking te komen voor tickets", schrijft Test-Aankoop in een open brief aan de KBVB.

  "Maar in januari en februari werd duidelijk dat deze niet gerespecteerd werden. Hierdoor kregen ze geen of maar een beperkt aantal van de beloofde en bestelde tickets."

  "Erger nog, sommige personen die zich maar zeer laat hadden ingeschreven, of zelfs helemaal niet, kregen wél tickets, hoewel ze niet genoeg punten hadden verzameld om prioritair te zijn."

  "Sinds enkele dagen wordt aangekondigd dat er na onderhandeling met de UEFA extra plaatsen beschikbaar zijn. Maar voor die plaatsen moeten de fans wel hogere prijzen accepteren."

  "Deze oneerlijke praktijken zijn onaanvaardbaar. We kunnen er enkel uit besluiten dat u uw eigen regels met de voeten treedt en uw meest trouwe supporters en betalers van het systeem 1895 (de supportersclub) benadeelt."

  De Keersmaecker: "Een zeer spijtige zaak"

  Test-Aankoop roept de gedupeerde supporters om zich kenbaar te maken op www.test-aankoop.be/contact, om zo hun rechten te vrijwaren en samen te verdedigen. Gerechtelijke stappen worden niet uitgesloten.

  "Er is een regeling getroffen met de betrokken supporters, meer wil ik daarover niet kwijt", reageert bondsvoorzitter François De Keersmaecker kort.

  "Toch is het een zeer spijtige zaak dat een organisatie als Test-Aankoop dit nu betwist na al de moeite die we in dit dossier al hebben gedaan."