• home
 • video
 • pas verschenen

  Stoot Anderlecht dankzij administratieve blunder toch door in Youth League?

  De jongeren van Anderlecht mogen wellicht weer tegen Barcelona.

  Anderlecht werd gisteren met 0-2 verslagen door Dinamo Zagreb in de achtste finales van de Youth League. Maar een invalbeurt van Matija Fintic kan de Kroaten duur te staan komen. Fintic was immers geschorst en had dus niet mogen spelen.

  Matija Fintic kreeg in de groepsfase van de Youth League drie gele kaarten, wat automatisch leidt tot één schorsingdag. Maar Fintic viel tegen Anderlecht 7 minuten voor het einde toch in.

  Dat het op dat moment al 0-2 stond voor Dinamo Zagreb en de kwalificatie dus al zo goed als binnen was, maakt het extra pijnlijk voor de Kroaten.

  Dinamo Zagreb geeft op zijn website toe dat de UEFA een onderzoek is begonnen. Als het geen achterpoortje vindt in het reglement kan de Europese voetbalbond niet anders dan Anderlecht naar de kwartfinales te sturen. Daar wacht FC Barcelona, de ploeg die het vorig seizoen in de achtste finales uitschakelde.