• home
 • video
 • pas verschenen

  Sergeant: "MPCC nog geloofwaardig? Voor ons blijft het toch belangrijk"

  De leegloop bij de MPCC, de Beweging voor een Geloofwaardig Wielrennen, blijft maar voortduren. Lotto-Soudal is een van de 7 WT-teams die nog overblijven, maar dat vindt de ploeg niet erg.

  Gisteren voegden Orica en Katjoesja zich bij de lange lijst van teams die de MPCC vaarwel zeiden. Eerder verlieten ook Astana, Lotto-Jumbo en Lampre de organisatie.

  Zo dringt de vraag zich op: is de Beweging voor een Geloofwaardig Wielrennen zelf nog wel geloofwaardig? "Dat weet ik niet", geeft Marc Sergeant van Lotto-Soudal eerlijk toe.

  "Je stapt er uit vrije wil in, het is geen verplichting. Voor sommige sponsors, zoals de onze, is de geloofwaardigheid heel belangrijk. Mag het dan iets strenger zijn (dan de UCI)? Ja."

  "Ik kan Orica begrijpen dat ze vinden dat de MPCC bereikt heeft wat het moest bereiken en dat ze zich daarom terugtrekken. Maar Katjoesja is er enkel uitgestapt, omdat hen een schorsing boven het hoofd hing."

  "Katjoesja zou Parijs-Nice niet mogen rijden. Dat is een straf die ons ook boven het hoofd hangt (als de ploeg ooit krijgt af te rekenen met twee dopinggevallen). Maar daar kunnen we ons in vinden. We blijven dus lid, ook al zijn we nu nog maar met 7 WorldTour-teams."

  Sergeant: "Goed niveau, maar nog niet 100%"

  Over de start van het seizoen is Marc Sergeant behoorlijk tevreden. "We staan met de hele ploeg op een goed niveau, maar we zijn ook nog niet 100%. Ik las onlangs nog over Ian Stannard (die vorig jaar de Omloop won), die zei: "Na die Omloop ging bij mij het licht uit." Dat is de bedoeling niet."

  Toch hebben enkele renners van Lotto-Soudal, en dan met name Tiesj Benoot, hun zinnen gezet op de Omloop. "Tiesj wil heel graag, want hij is uit de buurt, van Drongen. Bovendien, als je als Belg de Omloop wint, is je naam gemaakt."

  "Om de druk weg te halen, hebben we de Omloop wel bewust van onze lijst met doelen gehaald. De voorbije jaren mikten we telkens op het podium, maar achteraf zeiden we steeds: "Het is toch moeilijk om hier het podium te halen." Die druk is nu weg."