• home
 • video
 • pas verschenen

  Prins Ali vangt bot bij het TAS: geen uitstel van FIFA-verkiezing

  Prins Ali is een van de vijf FIFA-kandidaten.

  Het Internationaal Sporttribunaal TAS heeft het verzoek van de Jordaanse Prins Ali niet aanvaard. Ali, een van de kandidaten om Sepp Blatter bij de FIFA op te volgen, wou de voorzittersverkiezing laten uitstellen.

  Prins Ali uit Jordanië vroeg dinsdag aan de kiescommissie van de FIFA om doorzichtige stemhokjes te plaatsen, omdat hij volledige transparantie wil bij de FIFA-voorzittersverkiezing van vrijdag. Zo wordt er volgens Ali voorkomen dat er foto's zouden genomen worden van de stemformulieren.

  De kiescommissie wees de vraag van Ali echter af, waarna Ali naar het TAS stapte, maar ook het Internationaal Sporttribunaal gaat niet in op de eis van Ali.

  "Ik betreur die beslissing", laat de FIFA-kandidaat weten. "Maar het is wel positief dat de media nog meer zullen controleren of iemand zijn stembiljet fotografeert."