• home
 • video
 • pas verschenen

  Moors: "We hebben de Fransen op hun hautaine houding gepakt"

  De Antwerp Giants hebben zich na een onwaarschijnlijke inhaalrace geplaatst voor de kwartfinales van de Europe Cup. "Als we voor elkaar werken, kunnen wij een heel goeie ploeg zijn", verklaart coach Roel Moors het succes van zijn ploeg.

  Na het derde quarter had Villeurbanne zo'n riante voorsprong (17 punten), dat het gewonnen spel leek te hebben. Maar dat was buiten de Antwerp Giants gerekend.

  "Drie quarters lang zijn we fysiek gedomineerd door Villeurbanne. We konden nooit ons spel ontwikkelen, waren telkens te laat op de bal."

  "Maar in het vierde quarter geeft Yoeri Schoepen ons ineens een vonk door in heel korte tijd 14 punten te maken. Plots draaide onze defense wel en konden mijn spelers blijkbaar wel dat beetje extra energie geven."

  "De Fransen waren nogal hautain en daar hebben we hen uiteindelijk op gepakt. Al moet ik toegeven dat niemand er nog in geloofde, ikzelf ook niet, toen we op een gegeven moment 19 punten achterstonden."

  "Toen we erover gingen, wist ik dat het binnen was, want de tegenstander was mentaal gebroken. Het is uiteindelijk snel gekeerd. De les die we hieruit moeten trekken, is dat we een heel goeie ploeg kunnen zijn als we voor elkaar werken."

  "Zwaar schema? Ik vrees eerder week met maar 1 match"

  Het is de derde keer dat de Antwerp Giants zich plaatsen voor de kwartfinales van een Europese beker. "Ik schat deze prestatie toch hoog in, omdat heel wat ploegen met naam speciaal voor deze nieuwe Europese competitie hebben gekozen. Het niveau van deze beker (de derde, na de Euroleague en Eurocup) is hoger dan vroeger."

  De Antwerp Giants hebben al een tijdje de wind in de zeilen: kwartfinales in Europa, de bekerfinale en ook nog knokken voor een goeie uitgangspositie voor de start van de play-offs. Wordt het niet wat veel? "We draaien al een heel seizoen zo'n schema. Ik heb op dit moment meer vrees voor een week met maar één match. We zitten in de flow en voelen de vermoeidheid niet."