• home
 • video
 • pas verschenen

  Lotto-speerpunt Benoot: "Sterke ploeg in de breedte"

  Lotto-Soudal snijdt het Vlaamse openingsweekend aan met meerdere kopmannen. De Belgische formatie kan rekenen op Tiesj Benoot, Jürgen Roelandts en Jens Debusschere als speerpunten. "Ik zit niet met mijn ellebogen te wringen in de ploeg", zegt Roelandts. "Ik ben er klaar voor", belooft Benoot.

  Tiesj Benoot reed vorig jaar een puik seizoen als neoprof. De nog altijd maar 21-jarige Gentenaar toonde zich de voorbije weken ook in de voorbereidingskoersen en is klaar om op zijn geliefkoosde terrein te schitteren.

  "Mijn conditie is goed en dat heb ik op Mallorca en in de Algarve kunnen bevestigen", zegt Benoot bij Sporza. "Dat is goed voor het vertrouwen. Ik ben er dus klaar voor."

  De Omloop Het Nieuwsblad, met start en aankomst in Gent, is voor thuisrijder Benoot een belangrijke afspraak. "De buitenlanders in onze ploeg schatten de E3 Harelbeke hoger in, maar als Belg en als Gentenaar is de Omloop winnen even mooi."

  "De sfeer is totaal verschillend met de voorbereidingskoersen: er zijn veel toeschouwers en die helikopter hangt weer boven ons. Dat is heel speciaal, zeker voor mij, op mijn trainingsparcours. En er zullen heel wat supporters en medestudenten aan de start staan. Daar kijk ik naar uit."

  De Lotto-ploeg wacht al een tijdje op een overwinning in de Omloop. "Maar dat speelt niet echt", verzekert Benoot. "Iedereen ziet natuurlijk dat we een goeie ploeg hebben. Maar het voorjaar moet nog beginnen. Of ik stevig zal vieren als ik win? Neen, zeker niet. Het is nog iets te vroeg op het seizoen om nu al pinten te pakken."

  Roelandts: "We gunnen het elkaar"

  Jürgen Roelandts moest het Vlaamse openingsweekend vorig jaar laten schieten, maar is nu een van de Lotto-kopmannen. "Dit is een van de eerste koersen met open vizier. Ik kijk er naar uit", vertelt Roelandts bij Sporza.

  Roelandts is wel niet het enige Lotto-speerpunt. "Dat vind ik niet erg. Ik zit niet met mijn ellebogen te wringen in de ploeg. Met meerdere renners in de finale zitten is een voordeel. Onze ploeg is sterk in de breedte. En het is niet dat we het elkaar niet gunnen."

  Roelandts ging vandaag niet met zijn maats verkennen. "Ik had twee weken geleden met de ploeg al verkend en was voordien zelf al eens een kijkje gaan nemen. Ik denk niet dat er veel veranderd is."