• home
 • video
 • pas verschenen

  Hasi: "Anderlecht is klaar om zich te bewijzen"

  Anderlecht won de heenmatch met 1-0.

  Anderlecht verdedigt morgenavond een krappe 1-0-bonus tegen Olympiakos in de 1/16e finales van de Europa League. "We moeten alles geven. Dan kunnen we onszelf niets verwijten", zegt aanvoerder Silvio Proto.

  Wat heeft Anderlecht-trainer Besnik Hasi uit de heenmatch van vorige donderdag geleerd? "We hebben vastgesteld dat spelers zoals Fortounis en Durmaz het verschil kunnen maken. We moeten hen neutraliseren en mogen hen niet te veel ruimte geven", zegt Hasi.

  Op het perspraatje was Steven Defour een van de gespreksonderwerpen. Kan Hasi op zijn middenvelder, die sukkelt met een kuitletsel, rekenen?

  "Steven is hier in Athene. Dat wil zeggen dat hij fit is. Maar na de avondtraining zullen we een beslissing nemen. Of hij er bij is of niet zal inderdaad belangrijk zijn. Maar ik weet dat mijn ploeg op zulke momenten één geheel blijft. Ik geloof dat mijn spelers klaar zijn om zich te bewijzen."

  "We weten dat Olympiakos een vurig publiek heeft dat zijn ploeg naar voren zal stuwen", vertelt aanvoerder Silvio Proto. "We moeten respect tonen, want Olympiakos heeft in eigen land een mooi palmares."

  "Maar we mogen niet bevreesd zijn. We moeten met onze kwaliteiten strijden. Wat er ook gebeurt: we moeten alles geven, dan kunnen we onszelf niets verwijten. En als we ons kwalificeren voor de volgende ronde, dan is dat mooi meegenomen."