• home
 • video
 • pas verschenen

  Devolder geveld door buikgriep vlak voor openingsweekend

  Stuyven (links) zal het wellicht zonder Devolder (rechts) moeten stellen.

  Stijn Devolder dreigt de Omloop Het Nieuwsblad te missen door buikgriep. De tweevoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen moest al afzeggen voor de groepsverkenning en zijn deelname aan het Vlaamse openingsweekend is hoogst onzeker.

  "Wij hebben vandaag met slechts vijf renners de Omloop Het Nieuwsblad verkend", begint Trek-sportdirecteur Dirk Demol. "Ik kreeg deze ochtend een telefoontje van Stijn dat hij ziek was en geveld is door buikgriep. De kans dat hij alsnog aan de start zal verschijnen van de Omloop is bijzonder klein, maar nu al een vervanger aanduiden wil ik niet."

  "We reden vandaag met Jasper Stuyven, Edward Theuns, Boy Van Poppel, Giacomo Nizzolo en Marco Coledan zo'n goeie 100 kilometer. Wij begonnen eraan in Brakel, voor de Valkenberg, en trokken door tot de nieuwe finish in Gent."

  "We hebben ook enkele nieuwe wielen uitgetest op het parcours. Ook de bandenspanning werd gewikt en gewogen. Niet onbelangrijk in koersen zoals een Omloop Het Nieuwsblad", besluit Demol.

  In 2005 behaalde de 36-jarige Devolder zijn beste resultaat ooit in de toenmalige Omloop Het Volk. Toen reed hij naar de 40e plek in de kleuren van Discovery Channel.