• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach Fiers stapt over naar Nederlandse inlineselectie

  Frank Fiers was de voorbije twee jaar aan de slag als Belgisch bondscoach.

  Onze landgenoot Frank Fiers is de nieuwe bondscoach van de Nederlandse skeelerselectie. De 44-jarige verlaat daarvoor de Belgische selectie. In Nederland volgt hij Desly Hill op.

  Desly Hill nam vorige zomer na tien jaar afscheid als Nederlandse bondscoach. De Australische trok naar Team Stresless, de ploeg van Bart Swings. Haar opvolger wordt een Belg. Frank Fiers verlaat de Belgische inline-selectie en trekt naar Nederland.

  "De multidisciplinaire aanpak trekt mij enorm aan", vertelt de Belg, die zelf tot 2011 actief was als schaatser en skeeleraar. "Nederland loopt op dat vlak voorop. Je ziet steeds meer sporters die het schaatsen en het inline-skaten op hoog niveau beoefenen of op meerdere schaatsdisciplines uitkomen."

  "Bart Swings en de broers Mulder zijn daarvan de bekendste voorbeelden. En die lijst zal alleen maar langer worden. Ik geloof daar zelf ook heilig in."