• home
 • video
 • pas verschenen

  "Ik verwacht op Olympiakos een reactie, want ons prestige staat op het spel"

  Vanden Stock vanochtend in Zaventem.

  Na de zeperd zondag op Waasland-Beveren verdedigt Anderlecht donderdagavond een krappe 1-0 in de 1/16e finales van de Europa League tegen Olympiakos. Voorzitter Roger Vanden Stock en manager Herman Van Holsbeeck blikken vooruit. "We zullen alleen tevreden terugkeren als we ons geplaatst hebben voor de 1/8e finales."

  Anderlecht won vorige week de heenmatch in eigen huis met 1-0, een doelpunt van verdediger Kara. Op zich geen slecht resultaat natuurlijk in Europees verband, al kan dat snel omslaan in een hel als die van Olympiakos.

  "Ik schat onze kansen nog altijd op 50/50 in. Laat ons hopen dat 1-0 genoeg zal zijn", zei Roger Vanden Stock vanochtend bij het vertrek in Zaventem richting Griekenland.

  "Het is weer een wedstrijd op leven of dood, net zoals het dat zondag in Beveren was, komende zondag tegen Standard en misschien zelfs de week erna nog eens, maar dan in Moeskroen. Er staat telkens zeer veel op het spel."

  "Ik verwacht in elk geval een reactie van de ploeg na de nederlaag in Beveren. Nu moeten ze het bewijzen, tegen een grote ploeg. Ik wil doorstoten om Europees weer iets te betekenen. Dat is van groot belang voor het prestige van de club."

  Interview met Vanden Stock:

  Van Holsbeeck: "Geen excuses"

  Ook volgens Herman Van Holsbeeck maakt paars-wit nog 50% kans. "1-0 is een goeie uitgangspositie, omdat je geen doelpunt binnengekregen hebt. Maar ik heb de ploeg van Olympiakos nog eens goed bekeken: dat is een stevig geheel. Bovendien kunnen de Grieken thuis altijd iets meer", zegt de manager.

  "Als we doorstoten, krijgen we 750.000 euro. Financieel is het dus veel belangrijker om kampioen van België te worden en je te plaatsen voor de Champions League, maar sportief wil je ook in deze Europa League zo ver mogelijk geraken."

  "Ik weet dat het niet evident is om zondag, donderdag en dan zondag een belangrijke wedstrijd te spelen, maar er zijn geen excuses: de kern is groot genoeg om op twee vlakken te kunnen scoren."

  De herstelde Steven Defour stapte mee het vliegtuig op, een opsteker. Van Holsbeeck: "Het is zondag in Beveren nog eens bewezen hoe belangrijk Defour voor ons is. Meestal zie je de waarde van een speler pas écht goed als hij er niet bij is."

  "Anderzijds mogen we Defour niet opstellen als hij niet 100% in orde is. Je moet met volledig fitte jongens spelen. Als dat niet het geval is, heb ik liever dat hij er pas zondag weer staat."

  De zenuwen staan strak gespannen bij de Brusselse delegatie, de lat ligt hoog. Van Holsbeeck: "Wanneer ik morgenavond tevreden zal zijn? Als we geplaatst zijn voor de volgende ronde."

  Interview met Van Holsbeeck: