• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Snick: "Ik wil alles rustig laten bezinken"

  Charline Van Snick in betere tijden: winnares op het EK vorig jaar.

  Charline Van Snick heeft beslist om een rustpauze in te lassen na een moeilijk begin van 2016. "Ik wil alles eens rustig laten bezinken en wil even de tijd nemen om alles op een rijtje te zetten", zegt de 25-jarige judoka en olympische medaillehoop voor België.

  "Ik had mij de start van 2016 ook anders voorgesteld", zegt Charline Van Snick na haar vroegtijdige uitschakeling op de Grand Prix in Düsseldorf. Ze verloor meteen haar eerste kamp. De Française Aurore Climence (WR-33) was te sterk.

  "Het was pas de zesde keer sinds 2010 dat ik al na één kamp uitgeschakeld werd", zegt Van Snick. "Dit had ik helemaal niet voelen aankomen. Ik ben beetje ziek geweest en misschien ligt daar de oorzaak."

  Van Snick, Europees kampioene in de klasse tot 48 kilogram en medaillekandidaat op de Olympische Spelen in Rio, wil nu haar hoofd vrijmaken met een vakantie in Griekenland.

  "Ik hoop daar op krachten te komen en mijn hoofd weer fris te krijgen. Ik wil alles eens rustig laten bezinken en wil even de tijd nemen om alles op een rijtje te zetten."

  Na haar vakantie trekt Van Snick naar Rio. "Van 8 tot 15 maart is er een trainingsstage in Brazilië, gevolgd door het olympische testevent in Rio. Dat is het begin van mijn voorbereiding op het EK van eind april in Kazan."