• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Gaal haalt de mosterd bij Midtjylland voor vrije trap: "Geen buitenspel"

  Buitenspel of niet? Louis van Gaal maalt er niet om.

  Manchester United zette gisteren zonder al te veel problemen Shrewsbury Town opzij in de achtste finales van de FA Cup. Na de match was vooral de 0-2 van Mata, een vrije trap, het gespreksonderwerp. "We hebben goed gekeken naar wat Midtjylland tegen ons heeft gedaan", vertelde Louis van Gaal met een brede glimlach.

  Juan Mata tekende in de extra tijd van de eerste helft voor de 0-2 tegen Shrewsbury Town. De Spanjaard krulde een vrije trap heerlijk over het muurtje, maar de doelman van de derdeklasser werd misschien wel gehinderd door 3 United-spelers achter dat muurtje.

  "We hebben dat uit onze Europese wedstrijd tegen Midtjylland geleerd", vertelde Louis van Gaal na de wedstrijd aan de Engelse media. United verloor vorig week met 2-1 in Denemarken en ontdekte toen een opvallende vrijschopvariant bij zijn Deense opponent.

  "We hebben gezien hoe zij het toen gedaan hebben. We dachten dat het buitenspel was en hebben dat toen gevraagd aan de scheidsrechters."

  "Maar zij hebben ons verteld dat het geen buitenspel was en dat we het dus ook konden doen. We hebben het geprobeerd en hebben meteen gescoord. Dat is goed, denk ik", besloot Van Gaal met een kamerbrede glimlach.

  Tweets: