• home
 • video
 • pas verschenen

  Ronaldo Zinedin Hernandez verdedigt de kleuren van Mexico

  Hernandez komt uit voor de jeugd van Club Santos in Mexico.

  Grote voetbalfans hebben soms gekke trekjes. Als die fans dan ouders worden en een naam moeten verzinnen voor hun nieuwe spruit, levert dat soms speciale namen op. Ronaldo Zinedin Hernandez is in elk geval opgeroepen voor de Mexicaanse U15.

  De Mexicaanse U15 hebben hun selectie bekendgemaakt en daar zit een opvallende naam tussen. Twee opvallende namen in één, moeten we misschien beter zeggen. Ronaldo Zinedin Hernandez hoopt in de voetsporen van zijn illustere naamgenoten te kunnen treden.

  Veertien jaar geleden werd Hernandez geboren. De kersverse moeder was fan van Zinédine Zidane, de papa van Ronaldo en zo was de zoektocht naar een naam voor de jongste spruit al snel geregeld. Al zijn Hernandez' ouders niet de enige die zich door voetballers hebben laten inspireren.

  Mertens, Fellaini en het volledige elftal van QPR

  Tijdens de openingswedstrijd van de Rode Duivels op het laatste WK voetbal, werd Titus Tijtgat geboren. Nadat Marouane Fellaini en Dries Mertens de overwinning verzekerden, kreeg Titus er twee namen bij. Of Titus Marouane Dries Tijtgat op het WK 2038 de Belgen de overwinning schenkt, is nog af te wachten.

  Waarom stoppen bij twee namen? De ouders van Charlie Oatway noemden hun zoon naar de basiself van Queens Park Rangers toen die in 1973 in de Engelse eerste klasse speelden. Anthony Philip David Terry Frank Donald Stanley Gerry Gordon Stephen James Oatway is de volledige naam, maar zijn tante vond dat hij meer op een Charlie leek. Oatway schopte het tot in de Engelse tweede klasse.