• home
 • video
 • pas verschenen

  Renard: "Er gebeurden bij KV Mechelen zaken achter mijn rug"

  Olivier Renard volgt Axel Lawarée op als sportief directeur.

  Olivier Renard is officieel voorgesteld als de nieuwe sportieve directeur van Standard. "Ik wil zo hoog mogelijk raken met Standard", liet de 36-jarige ex-doelman optekenen. Hij legde ook uit waarom hij wegging bij KV Mechelen: "Tijdens de mercato in de zomer én in de winter werden er zaken achter mijn rug geregeld. Ik zou er sowieso stoppen."

  De overgang van Olivier Renard van KV Mechelen naar Standard is niet onopgemerkt voorbijgegaan. De Mechelaars waren niet te spreken over de manier waarop Standard hun sportieve directeur middenin het seizoen kwam wegplukken.

  Renard werd in Mechelen opgeleid door Fi Vanhoof en was dit seizoen volwaardig sportief directeur. "De ervaring die ik bij KV Mechelen heb opgedaan, neem ik zeker mee naar mijn nieuwe club", zei Renard.

  Daarmee bedoelt de ex-doelman Standard, een club naar zijn hart. "Ik heb altijd mijn contacten onderhouden met mensen binnen de club. Ik ben ook vaak met vrienden naar wedstrijden van Standard komen kijken. Ik heb hier een mooie periode gekend, dan is het altijd leuk om terug te komen."

  Over zijn doel bij Standard is Renard duidelijk. "Mijn doel is om hier zo hoog mogelijk te eindigen. Standard is een club die op alle niveaus moet meestrijden. We zitten ook met een uitstekende academie en het wordt belangrijk om de jonge talenten bij de club te houden en ze te laten doorstromen naar de eerste ploeg."

  Grootse plannen bij Renard en co, en daar willen ze ook niet te lang mee wachten. "Het is niet omdat ik hier in februari aankom, dat we een half jaar verliezen. We hebben net een half jaar voorsprong op volgend seizoen. We mogen in elk geval niet spreken over een overgangsjaar", besluit Renard.

  Renard: "In verkeerde keelgat"

  Tot daar het goeie nieuws en zijn ambities bij Standard. Maar hij kwam ook nog terug op zijn vertrek uit Mechelen. "Ook zonder de interesse van Standard zou ik er zijn opgestapt."

  "Ik heb pas voor het eerst contact gehad met Daniel Van Buyten over de transfer van Kosanovic. Enkele dagen later belde Daniel me op om te vragen of de job van sportief directeur me zou interesseren, maar ik antwoordde toen dat ik Mechelen trouw wou blijven."

  "Nadien zijn er zaken gebeurd die bij mij in het verkeerde keelgat zijn geschoten. Tijdens de mercato werden zaken achter mijn rug geregeld, wat in de zomer ook al was voorgevallen. Pas toen heb ik beslist om te vertrekken. Ik heb een bestuurslid van KV ingelicht en pas daarna heb ik Daniel teruggebeld met de vraag of het aanbod nog geldig was."

  Een eerste interview met Olivier Renard: