• home
 • video
 • pas verschenen

  Nijdige kasseiklim is scherprechter in finale Luik-Bastenaken-Luik

  De nieuwe klim volgt na de Côte de Saint-Nicolas.

  Organisator ASO heeft een beetje gesleuteld aan de finale van Luik-Bastenaken-Luik. De 102e editie krijgt in de slotkilometers met de Côte de la Rue Naniot, een klim met kasseien, een nieuwe scherprechter.

  Op 24 april staat de 102e editie van Luik-Bastenaken-Luik op het programma. Organisator ASO schotelt de renners een klassieker van 253 kilometer met 10 beklimmingen voor.

  De Côte de Stockeu wordt door wegenwerken geschrapt, maar met de Côte de la Rue Naniot is er een nieuwe beklimming in de finale. De "nijdige klim met kasseien" volgt na de Côte de Saint-Nicolas, op slechts drie kilometer van de aankomst in Ans.

  Het parcours van de Waalse Pijl, ook in handen van ASO, heeft ook enkele kleine aanpassingen gekregen. De Muur van Hoei, die drie keer beklommen moet worden, is uiteraard de aankomstplaats. De Côté de Solières (na 153 kilometer) werd in het parcours opgenomen.

  De nieuwe klim volgt net na de Côte de Saint-Nicolas

  Alejandro Valverde won vorig jaar Luik-Bastenaken-Luik