• home
 • video
 • pas verschenen

  Lampaert: "Mis openingsweekend met pijn in het hart"

  Yves Lampaert reed in de Algarve nog een tijdrit met zijn breuk.

  Etixx-Quick Step zal tijdens het openingsweekend geen beroep kunnen doen op Yves Lampaert. "Ik heb een breuk in het borstbeen opgelopen", zegt de 24-jarige renner op Instagram. Lampaert, vorig jaar zevende in Roubaix, hoopt er weer te staan in Dwars door Vlaanderen.

  Yves Lampaert smakte in de openingsrit van de Ronde van de Algarve tegen de grond. "Mijn val in de Ronde van de Algarve heeft me meer schade toegebracht dan ikzelf vermoedde", zegt Lampaert nu.

  "Ik heb een breuk in mijn borstbeen, helemaal bovenaan tot aan mijn hals." Lampaert gaf pas in de laatste etappe in de Algarve op. "Ik heb nog vier dagen met de breuk gekoerst."

  "Met héél veel pijn in het hart zal ik het openinsgweekend missen." Wanneer Lampaert opnieuw in het peloton te zien zal zijn is nog niet bekend. "Ik hoop dat ik er tegen Dwars door Vlaanderen opnieuw bij ben." Dwars door Vlaanderen wordt op 23 maart gereden.

  Lampaert was vorig jaar een belangrijke pion in de voorjaarsploeg van Etixx-Quick Step. Hij werd onder meer zevende in Parijs-Roubaix, maar was ook voorin te zien in Dwars door Vlaanderen, de E3 en de Ronde van Vlaanderen.